ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ρούμπιο για Ελλάδα: «Δεν θέλουμε το λίκνο του δυτικού πολιτισμού να απειλείται» - «Έχουμε ατέρμονο χρέος στην αρχαία Ελλάδα»
Μάρκο Ρούμπιο: «Θαυμασμός και δέος» για την Ελλάδα από την Πνύκα με φόντο την Ακροπόλη
Τέλος από τον ΑΝΤ1 με αιχμές οι «Ράδιο Αρβύλα» - Η ανακοίνωση του καναλιού
Ισπανία: Πέθανε η 87χρονη Μαρικάρμεν που έγινε σύμβολο του αγώνα κατά των εξώσεων
Επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου - Τι προβλέπει η τροπολογία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Να ενισχύσει τη λίρα, η οποία φέτος έχει απωλέσει το 20% της αξίας της, προσπαθεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος «βλέπει» την οικονομία της γειτονικής χώρας να τελεί υπό τριγμούς.
Εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, ο Ερντογάν ζήτησε από τους Τούρκους πολίτες να μετατρέψουν τα δολάρια και τα ευρώ που κατέχουν, σε τουρκικές λίγες.
«Οι αδελφοί που έχουν δολάρια ή ευρώ κάτω από το μαξιλάρι τους, να μετατρέψουν τα χρήματά τους σε λίρες» τόνισε, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, στο Ερζερούμ.
«Μαζί θα κάνουμε να αποτύχει αυτό το παιγνίδι» έσπευσε να προσθέσει, κλιμακώνοντας τη ρητορική του έναντι των διεθνών «εχθρών» της Τουρκίας.
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεσμεύτηκε το Σάββατο, πως σε περίπτωση εκλογικής νίκης, θα άρει το καθεστώς της έκτακτης ανάγκης.
Σημειώνεται ότι η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Ιούλιο του 2016, όταν και έλαβε χώρα το πραξικόπημα.
Χάρη στο συγκεκριμένο καθεστώς, η τουρκική κυβέρνηση έχει προβεί σε ευρείας κλίμακας διώξεις, αποπέμποντας από το δημόσιο περισσότερους από 140.000 υπαλλήλους και συλλαμβάνοντας περισσότερους από 50.000.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, επίσης, τάχθηκε εναντίον των «τυχοδιωκτικών πολιτικών» ως προς την εξωτερική πολιτική της χώρας και αξίωσε την εξομάλυνση των σχέσεων με την Ε.Ε.























































