ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λευκός Οίκος: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου έχει γίνει εντελώς αναποτελεσματικός

Λευκός Οίκος: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου έχει γίνει εντελώς αναποτελεσματικός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) έχει γίνει αναποτελεσματικός επειδή τα κράτη δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του, δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου, τονίζοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμμένει στις θέσεις του παρά την κριτική που του ασκείται από τα κράτη μέλη της G7 για την απόφασή του να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα.

Εν μέσω ενός τεταμένου κλίματος στους κόλπους της ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, εξαιτίας των διαφορών μεταξύ της Ουάσινγκτον και των εταίρων της, λίγες ώρες πριν τη σύνοδο G7 που θα διεξαχθεί στον Καναδά, ο Κούντλοου τόνισε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να εργάζονται μέσα από τον WTO αλλά οι διεθνείς πολυμερείς οργανισμοί δεν θα καθορίσουν την αμερικανική πολιτική.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου έχει γίνει εντελώς αναποτελεσματικός και ακόμη όταν λαμβάνει αποφάσεις, ακόμα και τις σπάνιες στιγμές που λαμβάνει αποφάσεις, σημαντικά κράτη δεν συμμορφώνονται με αυτές», τόνισε σε μια συνέντευξη Τύπου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «μην κατηγορείτε τον Τραμπ, κατηγορείστε τα κράτη που αποσύρθηκαν από αυτή την συμφωνία».

Το ελεύθερο εμπόριο είναι κάτι καλό, το υπάρχον σύστημα είναι διαλυμένο και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να το διορθώσει, υποστήριξε, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται σε έναν εμπορικό πόλεμο, αλλά σε εμπορικές διαφωνίες που χρειάζονται να επιλυθούν.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ θα διεξάγει διμερείς συναντήσεις με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στο περιθώριο της συνόδου G7 που θα διεξαχθεί στον Καναδά την Παρασκευή και το Σάββατο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε το ΣΚ του και επέστρεψε στον Λευκό Οίκο εν μέσω κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή

Η Τουρκία «έκλεισε» κρατική τράπεζα του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη επειδή φοβάται κυρώσεις των ΗΠΑ

Σαουδική Αραβία: Καπνός στο αεροδρόμιο του Ριάντ – Στις φλόγες δεξαμενή της «Αράμκο»

Η Γροιλανδία τέθηκε υπό την προστασία των ΗΠΑ – Ο Τραμπ πανηγυρίζει

Εκπαιδευτική περιοδεύουσα έκθεση «Ιδρύοντας τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και την Αμερική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr