Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες απειλές Ερντογάν: Θα πλήξουμε τους Κούρδους στο Καντίλ του Ιράκ “ανά πάσα στιγμή”

Νέες απειλές Ερντογάν: Θα πλήξουμε τους Κούρδους στο Καντίλ του Ιράκ “ανά πάσα στιγμή”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας θα πλήξουν τα στρατόπεδα των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στα βουνά του βόρειου Ιράκ, στο Καντίλ, στο Σίντζαρ και στο Μαχμούρ, εάν η ιρακινή κεντρική κυβέρνηση δεν εκκαθαρίσει τις περιοχές αυτές, διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, ο Ερντογάν είπε πως ο τουρκικός στρατός ενδέχεται να πλήξει το Καντίλ «ανά πάσα στιγμή ένα βράδυ».

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν συχνά επιχειρήσεις στην άλλη πλευρά των συνόρων, στο βόρειο Ιράκ, εναντίον μελών της εκτός νόμου στην Τουρκία αυτονομιστικής κουρδικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Η οργάνωση, η οποία διεξάγει ανταρτοπόλεμο στη νοτιοανατολική Τουρκία από το 1984, διαθέτει βάσεις στο Καντίλ. Η Άγκυρα έχει επίσης απειλήσει να εξαπολύσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή Σίντζαρ.

Ο Ερντογάν δήλωσε στο CNN Türk ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιβλήθηκε στην Τουρκία μερικές ημέρες μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, την 20ή Ιουλίου του 2016, «θα μπορούσε» να αρθεί μετά τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Όπως διευκρίνισε, το θέμα θα «συζητηθεί λεπτομερώς» αφού διεξαχθούν οι πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές αυτού του μήνα.

Μέχρι χθες, ο πρόεδρος Ερντογάν επέμενε ότι τα μέτρα εξαίρεσης δεν θα αρθούν έως ότου να εξαλειφθεί τελείως η «τρομοκρατική» απειλή στην Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης στην Ευρωβουλή: «Ροπή της Τουρκίας στην παραβίαση του κράτους δικαίου» – «Πώς είναι δυνατόν να αποτελεί αξιόπιστο εταίρο της ΕΕ και πυλώνα της Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρώπης;»

Ισραηλινοί, Ελλαδίτες, Κύπριοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Κνέσετ ενώπιον της αυξανόμενης τουρκικής απειλής

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Διπλωματική προσέγγιση με φόντο τις πάγιες διαφωνίες

Η Turkish Petroleum εξασφάλισε δύο οικόπεδα στον πρώτο διαγωνισμό υδρογονανθράκων της Λιβύης μετά από 17 χρόνια

Νίνα Κασιμάτη προς Θανάση Πλεύρη: Ούτε να τολμήσεις να παραδώσεις στους Τούρκους τον Πόντιο αγωνιστή Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr