ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αναδιάρθρωση Χρέους, Δημόσιο Χρέος, Διαγραφή Χρέους, Ελάφρυνση Χρέους, Ελληνικό Χρέος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κούρεμα Χρέους, Μνημόνιο,


















































Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη, ο σύζυγός της εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου
«Εκρηκτική» δασκάλα της γιόγκα: Η 56χρονη μπαινόβγαινε σε ψυχιατρείο
Έλληνας Σμήναρχος κατάσκοπος της Κίνας - Τι ομολόγησε
Υπόθεση Παναγόπουλου ΓΣΕΕ: Ερευνάται γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ
Μεγάλη Ελλάδα (Ιταλία): Στον Τάραντα εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Συμφωνία μετά από πολύωρες και επίπονες διαπραγματεύσεις επετεύχθη στο Eurogroup για την Ελλάδα και τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης.
Η συμφωνία, η οποία επετεύχθη με σαφή υποχώρηση των γερμανικών θέσεων, αναμένεται να επικυρωθεί από το Eurogroup.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ΑΥΓΗΣ, η συμφωνία περιλαμβάνει:
10 χρόνια περίοδος χάριτος
και 10 χρόνια επιμήκυνση πληρωμών για τα δάνεια EFSF που πάνε από το 2023 στο 2033.
Παίρνουμε δόση 15 δισ. αντί για 11,7 δισ., επομένως τα επιπλέον 3,3 δισ. ευρώ θα διοχετευθούν στο «μαξιλάρι» 18 δισ.
Αξίζει να σημειωθεί πως σταθερή θέση του Βερολίνου μέχρι πριν από 3 ημέρες ήταν η επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων να μην ξεπερνά τα 3 χρόνια, με την τελική συμφωνία να προσδιορίζεται τελικά στα δέκα.
Με τον τρόπο αυτό, σε συνδυασμό με το πάγωμα των τόκων, η χώρα έχει έναν καθαρό διάδρομο μπροστά της μέχρι το 2033, γεγονός το οποίο εκλαμβάνεται από τις αγορές ως καθαρή έξοδος και καθιστά το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο.
Πέραν αυτών, η κυβέρνηση κατάφερε να πάρει επιστροφή των ANFAS 1,2 δισ. το χρόνο από 2019-2022, δηλαδή για 4 χρονια, τα οποία θα διοχετευθούν επίσης στο “μαξιλάρι” καθώς και σε αναπτυξιακές δράσεις.
Άρα κάθε χρόνο γλιτώνουμε:
-2.3 δισ. από αναβολή πληρωμών,
-0,5 δισ. από μη πληρωμη τοκων
-1,2 δισ. από ΑΝΦΑΣ
– καλύτερα επιτόκια για μέρος των ομολόγων ΕΚΤ και Δ.Ν.Τ.
























































