Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Foreign Policy: Ο Ερντογάν θα «κλέψει» αν χρειαστεί για να κερδίσει τις τουρκικές εκλογές

Foreign Policy: Ο Ερντογάν θα «κλέψει» αν χρειαστεί για να κερδίσει τις τουρκικές εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει τις εκλογές και να αποσυρθεί σιωπηλά από την πολιτική, εκτιμά ο Henri Barkey καθηγητής στο Lehigh University σε άρθρο του στο περιοδικό Foreign Policy.

«Με άλλα λόγια η ήττα στις εκλογές της 24ης Ιουνίου δεν αποτελεί επιλογή για τον Ερντογάν – γεγονός που είναι ένας άλλος τρόπος να πει κανείς ότι θα κερδίσει με κάθε μέσο», σημειώνει.

Ο Ερντογάν που ασκεί σε σημαντικό βαθμό έλεγχο πάνω στο κράτος εξακολουθεί να δίνει μάχη στις δημοσκοπήσεις και έχει και τα μέσα και το κίνητρο για να χειραγωγήσει τις εκλογές, σημειώνει ο ακαδημαϊκός.

«Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, το δικαστικό σύστημα και ο στρατός – μέχρι σήμερα ο πιο αφοσιωμένος «τιμωρός» του Ερντογάν – βρίσκονται όλα κάτω από τον έλεγχο του Ερντογάν», σημείωσε ο καθηγητής.

«Οι εκλογές διεξάγονται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης κάτι που ενθαρρύνει κρατικούς αξιωματούχους να παρεμβαίνουν σε οποιοδήποτε συλλαλητήριο ή συγκέντρωση της αντιπολίτευσης» σημειώνει και προσθέτει:«Επιπλέον, οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον εκλογικό νόμο έχουν εξουσιοδοτήσει τους κρατικούς γραφειοκράτες να παρακολουθούν τις εκλογές σε βάρος των τοπικών αξιωματούχων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Τουρκία αυστηροποιεί το εμπορικό εμπάργκο κατά του Ισραήλ: Παύει την έκδοση πιστοποιητικών Eur-Med

Νικόλας Φαραντούρης προς Κομισιόν: Ανατολικά σύνορα της ΕΕ είναι Ελλάδα και Κύπρος που απειλεί με πόλεμο η Τουρκία – Η κατοχική Τουρκία γιατί δεν κατονομάζεται;

Νέα πρόκληση των ισλαμιστών Νεο-Οθωμανών πειρατών Νότια της Κρήτης

Ναφτάλι Μπένετ: «Η Τουρκία είναι το “νέο Ιράν” – Ο Ερντογάν επιδιώκει την περικύκλωση του Ισραήλ»

Ο Ζελένσκι απορρίπτει μια ειρηνευτική συμφωνία με παράδοση του Ντονμπάς στη Ρωσία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr