ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,


















































Μπαμπάκ Ταγκβαΐ: Οι Ισραηλινοί έπληξαν Τούρκους πράκτορες της MİT και Τούρκους κομάντο κοντά στη Δαμασκό
Ο Νετανιάχου διαμήνυσε στους Τούρκους: ΜΗΝ πλησιάζετε το Ισραήλ! Δεν άκουσαν, τους βομβάρδισε
Σχέδιο Τραμπ για παράδοση όπλων στη Γάζα πριν από τις ισραηλινές εκλογές
Οι Ισραηλινοί ανατίναξαν οπλαρχηγούς της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Γάζα
Η Κίμπερλι ιδιαίτερα ευτυχής που συνάντησε τον Δένδια - Τι συζήτησαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διάταγμα με το οποίο μεταφέρονται εξουσίες στον πρόεδρο της Τουρκίας, στο πλαίσιο της μετατροπής του πολιτικού συστήματός της σε προεδρικό, δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της χώρας.
Το διάταγμα τροποποιεί νόμους που χρονολογούνται από το 1924 έως το 2017 και αλλάζει ιδίως κάθε αναφορά σε αρμοδιότητες του πρωθυπουργού και του υπουργικού συμβουλίου, αντικαθιστώντας τις με τον πρόεδρο και την προεδρία.
Βάσει του νέου διατάγματος, καταργείται το γραφείο του πρωθυπουργού και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει την πλήρη εξουσία να ιδρύει υπουργεία και να απομακρύνει δημοσίους υπαλλήλους, όλα χωρίς την απαραίτητη έγκριση του Κοινοβουλίου.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανεξελέγη τον περασμένο μήνα αρχηγός του Κράτους, αποκτώντας την εκτελεστική προεδρία που επιθυμούσε διακαώς και συγκεντρώνοντας σχεδόν το σύνολο των εξουσιών στα χέρια του.
Η τουρκική κυβέρνηση έχει εκδώσει διατάγματα, παρακάμπτοντας το Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στη χώρα, το οποίο επιβλήθηκε μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016.
Οι μεταφορά των εξουσιών στον Τούρκο πρόεδρο θα τεθούν σε ισχύ όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναλάβει επισήμως καθήκοντα, το οποίο αναμένεται στις 8 ή 9 Ιουλίου.























































