ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,


















































Συρία: Αποτράπηκε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Αλ-Σαράα (Τζουλάνι ή Γκολάνι) - Η CIA τον είχε ενημερώσει ώρες νωρίτερα
Σαουδική Αραβία: Ο Πρίγκιπας Διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κοιμάται σε οχυρωμένα παλάτια - Δείτε σε βίντεο επίθεση των Χούτι σε
Ρωσία: Πουλήσαμε υδρογονάνθρακες αξίας 320 δισεκ. δολαρίων στην ΕΕ, παρά τις κυρώσεις
Οι Χούτι βομβαρδίζουν τη Σαουδική Αραβία - Ο Νετανιάχου θέλει να βοηθήσει αλλά ο Πρίγκιπας Διάδοχος είναι διστακτικός
Ο Λευκός Οίκος «αποκεφάλισε» την Κίμπερλι: «Της ευχόμαστε καλή τύχη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, επαναφέροντας στο προσκήνιο την πρόθεσή του για έναρξη γεωτρήσεων ενώ ανακοίνωσε και τη μίσθωση ενός δεύτερου γεωτρύπανου.
«Ξεκινώντας γεωτρήσεις στα βαθιά και ρηχά νερά της Μεσογείου δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας.
»Κάποιοι συναντήθηκαν και συζήτησαν για το τι θα κάνει η Τουρκία. Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ αλλά και τουρκοκυπριακά μέσα.
Μάλιστα ο Ερντογάν υποσχέθηκε «τριπλασιασμό των προσπαθειών» ώστε να «μεγιστοποιηθεί το κέρδος από τα αποθέματα υδρογονανθράκων»
Ανακοίνωσε επίσης τα σχέδια για μίσθωση ενός νέου πλοίου – γεωτρύπανου.
Οι δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για το πλάνο 100 ημερών της νεοεκλεγείσας κυβέρνησής του.
Η τουρκκυπριακή εφημερίδα Star αναφέρει επίσης ότι κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης ο Ερντογαν αναφέρθηκε και στο κυπριακό ζήτημα.
«Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι προσπάθειες της Τουρκίας για το ζήτημα της Κύπρου έχουν αποδειχθεί άκαρπες, εξαιτίας της στάσης των Ελληνοκυπρίων, θα επιχειρηθεί μια διαφορετική διαδικασία.
»Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα ενημερωθεί σχετικά με την πραγματική κατάσταση στο νησί και οι προσπάθειες να πειστεί θα συνεχιστούν».























































