Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα δημοσκόπηση Σκόπια – Τι λένε οι Σκοπιανοί για την αλλαγή του ονόματός τους

Νέα δημοσκόπηση Σκόπια – Τι λένε οι Σκοπιανοί για την αλλαγή του ονόματός τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Δημοψήφισμα, Σκόπια,

Νέα δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε για το δημοψήφισμα που θα γίνει στα Σκόπια προκειμένου να αλλάξει το όνομα της χώρας από «Μακεδονία» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το δημοψήφισμα θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στην ΠΓΔΜ και ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα που καταγράφονται σε έρευνα του Center for Survey Research του International Republican Institute.

Συγκεκριμένα ποσοστό της τάξης του 57% των ερωτηθέντων συμφωνεί απολύτως ή μερικώς με την είσοδο της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ υπό την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Σε ποσοστό 49% οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ κατά δήλωσε πως προτίθεται να ταχθεί το 22%.

Συνολικά υπέρ της συμμετοχής της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. τάσσεται το 83% του πληθυσμού της γειτονικής χώρας, ενώ το ίδιο ποσοστό υπέρ του ΝΑΤΟ ανέρχεται στο 77%.

Την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον των ευρωβουλευτών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, επισήμανε ότι «θα πρέπει να μπούμε στη δύσκολη διαδικασία να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας γιατί το θέλει ο γείτονάς μας».

Επίσης, από τις Βρυξέλλες ο κ. Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων θα πράξει αυτό που ζητά η Ελλάδα, διότι οι δύο χώρες θα πρέπει να δεχθούν η μία την άλλη.

Πρόσθεσε, όμως, ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να αλλάξουν την ταυτότητα των λαών, η οποία, όπως είπε, είναι μία «ιστορική διαδικασία ενηλικίωσης».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι το δημοψήφισμα δεν είναι νομοθετική προϋπόθεση για τη συμφωνία και ότι ο λόγος που θα γίνει είναι πρώτον, διότι κατέστη αναπόφευκτο μέσω του πολιτικού διαλόγου τα τελευταία χρόνια και δεύτερον, για να εφαρμοστεί η συμφωνία η οποία χρειάζεται τα 2/3 της πλειοψηφίας στη Βουλή για τη συνταγματική μεταρρύθμιση.

«Αν κερδίσουμε τον κόσμο με το μέρος μας, τότε θα είναι δύσκολο οποιοσδήποτε στο Κοινοβούλιο να πει όχι και θα πετύχουμε πλειοψηφία» επισήμανε ο υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ημέρα Εκπαίδευσης στην Τουρκική Γλώσσα γιορτάστηκε στα Σκόπια

Στην πατρική εστία του Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο Νίκος Δένδιας προσκεκλημένος στη Σλάβα του Σέρβου Προέδρου – Ο ιερός συμβολισμός

Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»

Ο Αλβανός «δημοσιογράφος» Αρτάν Χότζα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προστατεύει το οργανωμένο έγκλημα

Σερβία: Σλαβο-ορθόδοξοι υποκριτές θεολόγοι κατά Οικ. Πατριαρχείου και γεωπολιτικής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...