ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία
Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα
Νίκος Δένδιας από το «The India-EU Forum»: «Το θέμα της Γροιλανδίας έχει ξεπεραστεί» - Η σχέση της Ελλάδας με την
«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα
Καθαρισμοί οικοπέδων: Έρχονται μεγάλες αλλαγές με το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, για έκτη φορά», γράφει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο την ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Στην αρχή του έτους, η οικονομία είχε αυξηθεί κατά 0,9% ενώ επίσης επωφελήθηκε από την αύξηση των εξαγωγών. Τον Αύγουστο, η υπερχρεωμένη χώρα βγήκε από το πρόγραμμα διάσωσης των πιστωτών που μετρούσε ήδη πολλά χρόνια.
Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σχολιάζοντας τα μέτρα λιτότητας για τη διάσωση της Ελλάδας, δήλωσε το Σαββατοκύριακο, αναφερθείς στις μεταρρυθμίσεις: «Ζητήσαμε πολλά από τον ελληνικό λαό, πάρα πολλά».
«Η διατήρηση και ενίσχυση της εμπιστοσύνης της αγοράς είναι ζωτικής σημασίας μετά το πρόγραμμα διάσωσης», δήλωσε ο οικονομολόγος της Eurobank, Τάσος Αναστασάτος.
Η Ελλάδα ήταν σε ύφεση για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να μειωθεί το ΑΕΠ κατά 25%. Από το 2010, η χώρα έχει λάβει βοήθεια ύψους περίπου 288 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους ευρωπαίους εταίρους της και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αποφυγή χρεοκοπίας. Μετά τη λήξη των προγραμμάτων διάσωσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει τώρα να κατευθύνει τη χώρα του σε μια βιώσιμη ανάκαμψη με ένα σχέδιο ανάπτυξης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πεπεισμένη ότι η ελληνική οικονομία θα αυξηθεί κατά περίπου 1,9% το 2018.























































