ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Reuters, Αντόνιο Γκουτέρες, Δημοσιογράφοι, Μιανμάρ, Νίκι Χάλεϊ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ροχίνγκια (Μουσουλμάνοι Μιανμάρ),


















































Η συνέχεια μιας χιλιετούς αναμέτρησης ανάμεσα στην Ανατολή (Περσία) και τη Δύση (Ελληνορωμαϊκός κόσμος)
ΗΠΑ-Ισραήλ βομβάρδισαν το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο - Τι είπε ο Τραμπ
Επιχείρηση «Bunker Busting»: Οι ΗΠΑ έπληξαν ιρανικές βάσεις πυραύλων με βόμβες 5.000 λιβρών
Πλοία με ρωσικό αργό σπάνε το εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα
Το Ισραήλ σκότωσε τον Εσμαήλ Χατίμπ, υπουργό Πληροφοριών του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την απελευθέρωση των δύο δημοσιογράφων του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, οι οποίοι έχουν φυλακιστεί στη Μιανμάρ εξαιτίας της έρευνάς τους για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τον στρατό της ασιατικής χώρας εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας Ροχίνγκια, ζήτησε εκ νέου την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.
«Ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να τους απονείμει χάρη ώστε να ανακτήσουν την ελευθερία τους το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο επικεφαλής του ΟΗΕ.
Την περασμένη εβδομάδα, η επικεφαλής της κυβέρνησης της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σου Τσι, υπερασπίστηκε τη φυλάκιση των δύο δημοσιογράφων του Reuters, κρίνοντας ότι δεν καταδικάστηκαν εξαιτίας του επαγγέλματός τους, αλλά επειδή «παραβίασαν» τον νόμο περί κρατικών μυστικών.
Ερωτηθείσα την Πέμπτη από δημοσιογράφους για τη Μιανμάρ, η Αμερικανίδα πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι, στηλίτευσε τη συμπεριφορά της Αούνγκ Σαν Σου Τσι:
«Έχουμε ένα πρόβλημα επικοινωνίας με τη Μιανμάρ το τρέχον διάστημα. Αυτά που λένε δεν τα καταλαβαίνει κανείς, κι αυτά που τους λέμε δεν τα ακούνε» σχολίασε.























































