ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ έστειλε επιστολή στον Ζάεφ – Τι γράφει η καγκελάριος στον Σκοπιανό πρωθυπουργό

Η Μέρκελ έστειλε επιστολή στον Ζάεφ – Τι γράφει η καγκελάριος στον Σκοπιανό πρωθυπουργό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Συμφωνία των Πρεσπών «παρέχει τις ευκαιρίες μιας ιστορικής συνεννόησης και της ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας», τονίζει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

«Στις 30 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους η μεγάλη πλειοψηφία άνω του 90%, εκείνων οι οποίοι έλαβαν μέρος στο δημοψήφισμα, τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας.

»Η συμφωνία παρέχει τις ευκαιρίες μιας ιστορικής συνεννόησης και της ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας», τονίζει η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Επιπλέον, αίρει ένα σημαντικό εμπόδιο για την προσέγγιση της χώρας σας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.

»Θα είναι τώρα σημαντικό να προβείτε στα ασφαλώς πολύ απαιτητικά επόμενα βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας για το όνομα, με τη λήψη απόφασης από τη Βουλή για την απαραίτητη αλλαγή του Συντάγματος.

»Χαίρομαι που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί σας γι’ αυτόν τον σκοπό», καταλήγει στην επιστολής της η Μέρκελ.

Η κυβέρνηση Ζάεφ κατέθεσε πρόταση για την έναρξη των διαδικασιών για την αλλαγή του Συντάγματος, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας ένα βήμα στην αλλαγή του ονόματος προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ παρά τις απειλές της αντιπολίτευσης ότι θα φρενάρει τη διαδικασία.

Η πρόταση θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες από την Ολομέλεια του κοινοβουλίου και για να γίνει αποδεκτή χρειάζεται πλειοψηφία 2/3.

Αν Ζόραν Ζάεφ δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία αυτή, δεν θα αποφύγει τις πρόωρες εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία-δημοσκόπηση: Παραίτηση Μερτς ζητά το 55% των πολιτών – Πρώτη η ακροδεξιά AfD

Γερμανία: Ουκρανία και μεταναστευτική πολιτική στο στόχαστρο μετά τη νίκη της γερμανικής Ακροδεξιάς στις κάλπες

ΕΛ.Α.Σ.: Ο νεοφιλελευθερισμός εγκυμονεί την Ακροδεξιά – Μόνο η κοινωνική δικαιοσύνη μπορεί να αναχαιτίσει το χάος

«Η συμφωνία της Μέκκας δεν πρόκειται για μια δεσμευτική συμφωνία» – Χάος στη Μέση Ανατολή – Όλοι οι Άραβες μιλάνε με τους Ισραηλινούς και ο καθένας μόνος του

Εκλογές στη Γερμανία: Ήττες Μερτς σε Μεκλεμβούργο και Βερολίνο, με πρωτιές AfD και Αριστεράς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr