ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το BLUE CARRIER 2 καίγεται στο Αιγαίο Πέλαγος στις Κυκλάδες
Η Άννα Παπαδοπούλου (ΕΛ.Α.Σ.) ράπισε την «Αντουανέττα» της ΝΔ βουλευτή Κουλκουδίνα - Τον έβαλε στη θέση του!
Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι τύραννος, απειλεί την Ελλάδα, κατέχει τη βόρεια Κύπρο - Ισραηλινή Πρεσβεία Αθήνα: «Η ασφάλεια, η σταθερότητα
Τα στελθ υποβρύχια του Ισραήλ με πυραύλους «Πόπαϊ Τέρμπο» βεληνεκούς 1.500 χιλιομέτρων
Δημοσκόπηση Metron: ΝΔ 25,1%, ΕΛΑΣ 13,1%, ΠΑΣΟΚ 10,5% - Σε λάθος πορεία η χώρα λένε 2 στους 3
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Συμφωνία των Πρεσπών «παρέχει τις ευκαιρίες μιας ιστορικής συνεννόησης και της ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας», τονίζει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.
«Στις 30 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους η μεγάλη πλειοψηφία άνω του 90%, εκείνων οι οποίοι έλαβαν μέρος στο δημοψήφισμα, τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας.
»Η συμφωνία παρέχει τις ευκαιρίες μιας ιστορικής συνεννόησης και της ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας», τονίζει η Γερμανίδα καγκελάριος.
«Επιπλέον, αίρει ένα σημαντικό εμπόδιο για την προσέγγιση της χώρας σας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.
»Θα είναι τώρα σημαντικό να προβείτε στα ασφαλώς πολύ απαιτητικά επόμενα βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας για το όνομα, με τη λήψη απόφασης από τη Βουλή για την απαραίτητη αλλαγή του Συντάγματος.
»Χαίρομαι που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί σας γι’ αυτόν τον σκοπό», καταλήγει στην επιστολής της η Μέρκελ.
Η κυβέρνηση Ζάεφ κατέθεσε πρόταση για την έναρξη των διαδικασιών για την αλλαγή του Συντάγματος, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας ένα βήμα στην αλλαγή του ονόματος προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ παρά τις απειλές της αντιπολίτευσης ότι θα φρενάρει τη διαδικασία.
Η πρόταση θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες από την Ολομέλεια του κοινοβουλίου και για να γίνει αποδεκτή χρειάζεται πλειοψηφία 2/3.
Αν Ζόραν Ζάεφ δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία αυτή, δεν θα αποφύγει τις πρόωρες εκλογές.























































