ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Αλέξης Τσίπρας, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Ιταλία, Λιβύη, Παλέρμο, Σικελία,


















































Η Μαίρη Μπόση προειδοποιεί για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Αυτή είναι η αρχή...»
Η δωροδοκία των 6 δισ.: Η μυστική προσφορά του Κατάρ στο Ιράν για την παύση των ιρανικών επιθέσεων στο έδαφός
Ο Χακάν Φιντάν διαβάζει αρχαίους Έλληνες μήπως και καταλάβει το ασιανό του τουρκεμένο κεφάλι τι του συμβαίνει
Άραβες: Από την αποφυγή του πολέμου στην επιδίωξη ολοκλήρωσής του
Το παράθυρο των 120 ωρών για την επιβίωση του Ιράν μόλις άνοιξε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εκτενή συζήτηση με τον σύμμαχό μας, πρόεδρο της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Παλέρμο, όπου διεξάγεται η Σύνοδος για τη Λιβύη.
Οι δύο ηγέτες συμμερίστηκαν την κοινή ανησυχία για την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της Λιβύης εξαιτίας και της ενεργής ανάμιξης τρίτων χωρών στη διχοτομημένη από τον εμφύλιο βορειοαφρικανική χώρα.
Τσίπρας και Σίσι συζήτησαν επίσης τον ρόλο της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την επόμενη περίοδο σε σχέση με τη Λιβύη.
Να σημειωθεί εδώ ότι ο πρόεδρος Σίσι ήταν στο Παλέρμο για συνομιλίες αλλά δεν συμμετείχε στη Σύνοδο για τη Λιβύη.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός έγραψε:
«Πρέπει να υποστηρίξουμε τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ για ειρήνη και σταθερότητα στη Λιβύη με την προώθηση μιας πολιτικής διαδικασίας χωρίς αποκλεισμούς, για Σύνταγμα και δημοκρ. εκλογές.
»Κρίσιμη και αναγκαία η στήριξη της ΕΕ στην Αιγυπτιακή πρωτοβουλία για ένοπλες δυνάμεις και ασφάλεια».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η τουρκική αντιπροσωπεία αποχώρησε από τη Σύνοδο επειδή αποκλείστηκε η Τουρκία από ορισμένες συνομιλίες [διαβάστε εδώ].
Τέλος, ο Πρωθυπουργός είχε συνομιλία με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας, Ντ. Μεντβέντεφ ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα, με τους δύο πρωθυπουργούς να συζητούν για την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών και τις εξελίξεις στη Λιβύη.
























































