Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαστούκι! Η Τουρκία αποκλείστηκε από «ορισμένες συνομιλίες» για τη Λιβύη – Αποσύρεται η τουρκική αποστολή

Χαστούκι! Η Τουρκία αποκλείστηκε από «ορισμένες συνομιλίες» για τη Λιβύη – Αποσύρεται η τουρκική αποστολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κορυφαία επιβεβαίωση του αποκλεισμού της Τουρκίας από τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας της πειρατικής συμπεριφοράς της συνιστά μια δυσάρεστη εξέλιξη για την τουρκική διπλωματία στο Παλέρμο.

Στην τουρκική αποστολή στο Παλέρμο, στη Σύνοδο για τη Λιβύη, δεν επιτράπηκε η συμμετοχή των Τούρκων σε ορισμένες συνομιλίες.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες το ισλαμικό καθεστώς παρουσίασε χάρτες σε Λίβυους αξιωματούχους, σύμφωνα με τους οποίους η Ελλάδα καταπατά λιβυκή ΑΟΖ, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να υπονομεύσει τον ορισμό ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, υπονομεύοντας ευθέως τα συμφέροντα και την ενεργειακή ασφάλεια της Δύσης.

Η Τουρκία αποσύρθηκε «βαθιά απογοητευμένη» από τη διήμερη διεθνή σύνοδο κορυφής για τη Λιβύη που διεξάγεται στο Παλέρμο της Ιταλίας, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι, διαμαρτυρόμενος για τον αποκλεισμό, όπως είπε, της Άγκυρας από ορισμένες από τις συνομιλίες.

«Οποιαδήποτε συνάντηση αποκλείει την Τουρκία δεν μπορεί παρά να είναι αντιπαραγωγική για την επίλυση αυτού του προβλήματος», δήλωσε ο Οκτάι στο Παλέρμο όπου διεξάγεται η διήμερη διμερής διάσκεψη για τη Λιβύη για να συζητηθεί ένα ειρηνευτικό σχέδιο του ΟΗΕ για τη σταθεροποίηση αυτής της βορειοαφρικανικής χώρας, στην οποία επικρατεί αναταραχή από το 2011.

Η Τουρκία έχει επίσης κατηγορηθεί για υποστήριξη των τζιχαντιστικών συμμοριών της Λιβύης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανάλυση-Jerusalem Post: Η Τουρκία στο επίκεντρο της τριμερούς συνόδου Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου

Τούρκος ΥΠΑΜ: Το Ιράν κατάφερε βαρύ πλήγμα σε PKK και PJAK κατά τον πόλεμο με το Ισραήλ

Προειδοποίηση Ερντογάν σε Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο: Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα θαλάσσια δικαιώματά της

Το Ισραήλ απορρίπτει τη συμμετοχή της Τουρκίας στη σταθεροποιητική δύναμη της Γάζας, δηλώνει ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στη Μόσχα

Ισραήλ: Σενάρια για συγκρότηση κοινής δύναμης επέμβασης με Ελλάδα και Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr