ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι πήγαν στη Λιβύη και είπαν ότι η Ελλάδα «κλέβει» λιβυκή ΑΟΖ – Έδειξαν και χάρτες

Οι Τούρκοι πήγαν στη Λιβύη και είπαν ότι η Ελλάδα «κλέβει» λιβυκή ΑΟΖ – Έδειξαν και χάρτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ταξίδεψε στη Λιβύη και έδειξε στους τοπικούς αξιωματούχους χάρτες για να αποδείξει ότι η Ελλάδα καταπατά ΑΟΖ της Λιβύης.

Σύμφωνα με την τουρκική ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak, ο Τούρκος υπουργός ήρθε σε επαφές με στελέχη της λιβυκής κυβέρνησης -με ποια όμως από τις δύο λιβυκές κυβερνήσεις;- στους οποίους ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η Ελλάδα σκοπεύει να σφετεριστεί μεγάλο μέρος της υφαλοκρηπίδας της Λιβύης.

Ο Χουλουσί Ακάρ παρουσίασε στους Λίβυους αξιωματούχους και σχετικούς δικούς του χάρτες: στον έναν χάρτη έδειχνε τις υποτιθέμενες παραβιάσεις της Ελλάδας και στον δεύτερο χάρτη έδειχνε πώς είναι κατά τη γνώμη του τα πραγματικά σύνορα.

Στον δεύτερο αυτό χάρτη, ουσιαστικά ο Χουλουσί Ακάρ εξαφανίζει όλη την ελληνική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο ισχυριζόμενος ότι κανένα νησί, ούτε η Κύπρος ή η Κρήτη μπορεί να έχουν επήρεια (δηλαδή ΑΟΖ) σε θαλάσσιες ζώνες.

Η επίσκεψη του Χουλουσί Ακάρ στη Λιβύη έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και μαζί του ήταν και ο Τούρκος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, ενώ το ραντεβού στο οποίο παρουσιάστηκαν οι χάρτες έγινε σε στρατιωτική βάση.

Οι Τούρκοι είχαν προαναγγείλει -όταν η Ελλάδα ανακοίνωσε μαζί με την Αίγυπτο και την Κύπρο από τη Σούδα ότι προχωρά σε τακτοποίηση της ΑΟΖ- ότι θα πήγαινε στη Λιβύη για να δημιουργήσει πρόβλημα.

Η Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει τη Σύμβαση του Δικαίου της θάλασσας (Σύμβαση του Μοντέγκο Μπέι) του 1982, που στο άρθρο 121, παράγραφος 2, αναφέρει πως όλα τα νησιά έχουν ΑΟΖ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πυρκαγιές: «Κόκκινος συναγερμός» σε Αττική και άλλες πέντε περιοχές της χώρας την Κυριακή

Στα Χανιά για διακοπές ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο: Σε στέγαση, μεταφορές και εστίαση οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Η ΕΛ.Α.Σ. είχε προειδοποιήσει για τη συμμαχία Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας-Πακιστάν – Ο Μητσοτάκης έμεινε με τους Patriot στο… χέρι

Τριμερής αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν στη Μέκκα – Ενεργοποιείται ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής τύπου NATO

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr