ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπήκαν μπρος τα τρυπάνια! – Ξεκίνησε η γεώτρηση της ExxonMobil στην Κύπρο

Μπήκαν μπρος τα τρυπάνια! – Ξεκίνησε η γεώτρηση της ExxonMobil στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ξεκίνησε η γεώτρηση της ExxonMobilQatar Petroleum στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ο υπουργός Ενέργειας συναντήθηκε με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα ενεργειακών πόρων, Φράνσις Φάνον, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο περιοδείας, που περιλαμβάνει το Ισραήλ και την Αίγυπτο μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φάνον επανέλαβε την «πάγια θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανάπτυξη του φυσικού της πλούτου».

Η δήλωση του κ. Φάνον προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία, καθώς έγινε μερικές ώρες ύστερα από την απειλή του Τούρκου υπουργού Ενέργειας ότι η Τουρκία θα προχωρήσει και θα κηρύξει «παράνομες» τις αδειοδοτήσεις για φυσικό αέριο από την Κύπρο στην ΑΟΖ.

Ο κ. Φάνον θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα για να συζητήσει την ενεργειακή ασφάλεια και την περιφερειακή συνεργασία σε ενεργειακά θέματα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει ότι το ταξίδι του Φράνσις Φάνον «θα αναδείξει τις οικονομικές ευκαιρίες στον ενεργειακό τομέα, μέσα από την ανάπτυξη του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο και τις σχετικές εξαγωγές.

»Παράλληλα, θα ενθαρρύνει τις συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες μπορούν να αξιοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες, στοχεύοντας στην αυξημένη περιφερειακή σταθερότητα και στην οικονομική ανάπτυξη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Εξετάζω «αν και πότε θα ανατινάξω» το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ΔΕΝ θα εμποδίσει την Τεχνητή Νοημοσύνη – Θα συστήσει «Δύναμη Τεχνητής Νοημοσύνης»

«Η συμφωνία της Μέκκας δεν πρόκειται για μια δεσμευτική συμφωνία» – Χάος στη Μέση Ανατολή – Όλοι οι Άραβες μιλάνε με τους Ισραηλινούς και ο καθένας μόνος του

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε το ΣΚ του και επέστρεψε στον Λευκό Οίκο εν μέσω κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή

Η Τουρκία «έκλεισε» κρατική τράπεζα του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη επειδή φοβάται κυρώσεις των ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr