Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερώτηση Χρυσόγονου στη Μογκερίνι για τις απαλλοτριώσεις περιουσιών Ελλήνων στη Βόρεια Ήπειρο

Ερώτηση Χρυσόγονου στη Μογκερίνι για τις απαλλοτριώσεις περιουσιών Ελλήνων στη Βόρεια Ήπειρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ερώτηση στην Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι για την απαλλοτρίωση περιουσίας μελών της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσόγονος τονίζει πως «σύμφωνα με καταγγελίες της Ελληνικής μειονότητας στην περιοχή αλλά και με δημοσιεύματα, η αλβανική κυβέρνηση προχώρησε στην απαλλοτρίωση εκτάσεων γης στην περιοχή της παραλιακής γραμμής Αυλώνα – Αγ. Σαράντα, προφασιζόμενη οικονομικούς λόγους».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή «σημαντικό ποσοστό των ακινήτων αυτών αφορά εκτάσεις που ανήκουν σε Έλληνες ομογενείς, γεγονός το οποίο καταδεικνύει για άλλη μια φορά την επιθετική στάση του αλβανικού κράτους απέναντι στην ελληνική μειονότητα, τα μέλη της οποίας πλήττονται επί σειρά ετών σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ήδη οργανώσεις της ελληνικής ομογένειας μιλούν για κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων τους, καθώς όπως τονίζουν η απόφαση είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ετοιμάζονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κώστας Χρυσόγονος θέτει προς την Κομισιόν τα ερωτήματα:

Ποια είναι η θέση της ως προς τη στρατηγική εις βάρος των δικαιωμάτων μειονοτήτων στην Αλβανία;

Θεωρεί πως κινήσεις όπως αυτή είναι συμβατές με την προοπτική ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να εξαλείψει επικίνδυνες στρατηγικές εθνικιστικού χαρακτήρα στα Βαλκάνια, προς όφελος όλων των πολιτών;

Διαβάστε περισσότερα: Ο Έντι Ράμα έστειλε στη Χειμάρρα μπουλντόζες να γκρεμίσουν ελληνικά σπίτια – Η Ελλάδα προειδοποίησε την Αλβανία (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλβανία: Bίαιη αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα με αίτημα την παραίτηση Ράμα

Ο Φαραντούρης κήρυξε πόλεμο στα Funds που αρπάζουν τα σπίτια των Ελλήνων: «Θα νικήσουμε!»

Η Γεωργία αποχαιρέτησε τον αναμορφωτή Πατριάρχη Ηλία Β’ – Οικ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Ο Πατριάρχης δεν απέθανε, αλλά καθεύδει»

Μητσοτάκης: H ΕΕ να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα πυλώνας ασφάλειας της ΕΕ από την Κύπρο έως τη Βουλγαρία – Ελληνική Ασπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...