ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκαλύψεις για το «βαθύ κράτος» του Ερντογάν – Ο «σκιώδης» στρατός και το πρόγραμμα απαγωγών της ΜΙΤ

Αποκαλύψεις για το «βαθύ κράτος» του Ερντογάν – Ο «σκιώδης» στρατός και το πρόγραμμα απαγωγών της ΜΙΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Καίνε» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι αποκαλύψεις διεθνών ΜΜΕ για το «βαθύ κράτος» που έχει στήσει στην Τουρκία και τον ρόλο της Εθνικής Οργάνωσης Πληροφορίων της χώρας.

Ειδικότερα. η έρευνα του «Frontal 21» της ZDF και οκτώ διεθνών ΜΜΕ, υπό τον συντονισμό του «Corrective» αποκαλύπτει τον «σκιώδη στρατό» του Τούρκου προέδρου, και ένα πρόγραμμα/ σύστημα απαγωγών αντιφρονούντων, πολιτικών αντιπάλων κ.α. σε χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι καταλήγουν σε τουρκικές φυλακές, περιλαμβάνει έρευνα του «Frontal 21» της ZDF και οκτώ διεθνών ΜΜΕ, υπό τον συντονισμό του «Corrective».

Τις επιχειρήσεις αυτές, σύμφωνα με την έρευνα, συντονίζει η ΜΙΤ, στοχεύοντας ιδίως πολιτικούς αντιπάλους- που αποστέλλονται σε τουρκικές φυλακές.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν βίντεο, εσωτερικά ντοκουμέντα, μάρτυρες και θύματα.

Πολλοί είναι αυτοί που καταγγέλλουν πως βασανίστηκαν σε τουρκικές φυλακές- με την τουρκική κυβέρνηση να μην έχει προβεί σε απαντήσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, από το καλοκαίρι του 2016, σειρά Τούρκων υπηκόων έχουν μεταφερθεί στην Τουρκία από άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Μαλαισία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γκαμπόν, η Ουκρανία, η Μολδαβία και το Κόσοβο.

Σύμφωνα με τον Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, πρόεδρο του Stockholm Center for Freedom, πάνω από 80 μέλη του κινήματος Γκιουλέν είχαν απαχθεί από άλλες χώρες ως τον Απρίλιο του 2018.

Επίσης, έχει υπάρξει πιθανή απόπειρα στην Ελβετία, η οποία απετράπη από τις ελβετικές υπηρεσίες την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχουν αναφορές για μυστικά κέντρα βασανισμού στην Τουρκία, όπου έχουν μεταφερθεί υπό συνθήκες μυστικότητας άτομα που κατηγορούνταν ως Γκιουλενιστές και τρομοκράτες, προκειμένου να τους αποσπαστούν ψευδείς καταθέσεις.

Ένας εξ αυτών αναφέρει ξυλοδαρμούς και απειλές περί άσκησης σεξουαλικής βίας, ενώ άλλος μιλά για ηλεκτροσόκ και κλείσιμο σε ντουλάπια επί ωρών.

Και οι δύο λένε ότι απελευθερώθηκαν μετά από εβδομάδες βασανιστηρίων, αφού χαρακτηρίστηκαν «ανώνυμοι μάρτυρες» (ωστόσο μπόρεσαν να επιστρέψουν στο εξωτερικό).

Πολλές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένης της Human Rights Watch, θεωρούν τις καταγγελίες αυτές αξιόπιστες.

Επίσης, η τουρκική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων IHD είναι πεπεισμένη πως η ΜΙΤ βρίσκεται πίσω από απαγωγές στην Τουρκία, με τα θύματα να αρπάζονται στον δρόμο.

Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστές απαγωγές στη Γερμανία, αν και είχε υπάρξει περίπτωση το 2016 Τούρκου πράκτορα που παρίστανε τον δημοσιογράφο, προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη Κούρδων πολιτικών στη Βρέμη.

Κατά τον Μποζκούρτ, τα χειρότερα έχουν αποφευχθεί μόνο χάρη στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών- ενώ και το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται να προβληματίζεται για το θέμα, δεδομένου και ότι όλο και πιο πολλοί Τούρκοι καταφεύγουν στη Γερμανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Αποτράπηκε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Αλ-Σαράα (Τζουλάνι ή Γκολάνι) – Η CIA τον είχε ενημερώσει ώρες νωρίτερα

Ο Κατζ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ερντογάν και δεσμεύτηκε για την εξόντωση του Αλ-Χάγια της Χαμάς

Η Πολωνία ερευνά απειλές κατά της ζωής του Πρωθυπουργού Τουσκ και του Υπουργού Άμυνας

Ανάλυση Jerusalem Post: Αιγυπτιακός στρατός στη Σομαλία – Ανατροπή ισορροπίας δυνάμεων στο Κέρας της Αφρικής

Γιατί το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν αποκάλυψε το κρυφό εμπόριο της Τουρκίας με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr