ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι λέει η ΕΕ για τα «σκληρά σύνορα» Ιρλανδίας-Βόρειας Ιρλανδίας

Τι λέει η ΕΕ για τα «σκληρά σύνορα» Ιρλανδίας-Βόρειας Ιρλανδίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η δικλίδα ασφαλείας («backstop») για την αποφυγή των σκληρών συνόρων μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας θα εφαρμοστεί «προσωρινά» και «μόνο για όσο διάστημα είναι απαραίτητο» αναφέρουν τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Brexit, τα οποία δημοσιοποίηθηκαν μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι ζήτησε την Πέμπτη από τους 27 ομολόγους της περισσότερες «νομικές και πολιτικές» εγγυήσεις για το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων.

Όπως αναφέρεται στα τελικά συμπεράσματα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεσμεύονται να «εργαστούν γρήγορα για μια μεταγενέστερη συμφωνία», προκειμένου «να μη χρησιμοποιηθεί το “backstop”».

Εάν όμως αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί, «θα εφαρμοστεί προσωρινά, αν και για όσο δεν υπάρχει μεταγενέστερη συμφωνία» και «αυστηρά για όσο είναι απαραίτητο».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η ΕΕ πρόσθεσε κάποιες «διευκρινίσεις» αλλά απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο «επαναδιαπραγμάτευσης».

«Οι Βρετανοί φίλοι μας πρέπει να μας πουν τι θέλουν, αντί να μας λένε τι θέλουμε εμείς. Συχνά βρισκόμαστε σε μια θολή και αόριστη συζήτηση και είναι καιρός να έχουμε σαφήνεια», επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι δε θα υπάρξουν «καινούριες, νομικά δεσμευτικές υποχρεώσεις για την ΕΕ».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Επιτροπής ανήγγειλε ότι τη 19η Δεκεμβρίου η Επιτροπή θα δημοσιεύσει τις λεπτομέρειες αναφορικά με τις προετοιμασίες για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε στον Άντριους Κουμπίλιους «τις πάγιες ελληνικές θέσεις ως προς τα κριτήρια επιλεξιμότητας» στο «SAFE»

Κάλας: Έκπληξη για τη χρονική στιγμή της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία

Τραμπ: Διέταξα αύξηση των δασμών σε ευρωπαϊκά οχήματα, από την επόμενη εβδομάδα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Νέοι αυστηροί κανόνες για την προστασία των ζώων συντροφιάς

Σκληρή δήλωση Φαραντούρη για υποκλοπές: «Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Τζαβέλλας (…) αυτή τη στιγμή προσφέρει την καλύτερη υπηρεσία σε αυτούς που τον διόρισαν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr