ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,


















































Η Τουρκία προσέλαβε Αμερικανούς «λομπίστες» - Ποιοι είναι οι φιλότουρκοι νεο-οθωμανοί των ΗΠΑ
Μπιλ Γκέιτς για Τεχνητή Νοημοσύνη: «Το πιο επικίνδυνο εργαλείο που έχει εφευρεθεί ποτέ»
Ο Χάρι και η Μέγκαν επέστρεψαν στη Βρετανία - Χαρές ο Βασιλιάς, νεύρα ο Διάδοχος
Η Ρωσία εξετάζει βομβαρδισμό του Κιέβου με ισχυρούς βαλλιστικούς πυραύλους
Το Ισραήλ και η Τουρκία έχουν διαφορετικά σχέδια για τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το πρωί της Τρίτης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ισλαμικού κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ανακοίνωσε στους βουλευτές του ότι θα δημιουργηθεί κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία -στο συριακό έδαφος- μια «ζώνη ασφαλείας», βάθους 32 χλμ και μήκους 460 χλμ.
Στην «ασφαλή» αυτή ζώνη θα συμπεριληφθούν τα βόρεια εδάφη των επαρχιών Ράκα και Χασάκα, δηλαδή κατά μήκος όλου του συριακού Κουρδιστάν (Ροζάβα).
Ακόμα και η μαρτυρική πόλη Κόμπανι, η οποία με την αντίστασή της πέτυχε την πρώτη νίκη εις βάρος των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), περιλαμβάνεται σε αυτή τη ζώνη.
Αυτό που δεν έχει γίνει σαφές είναι το εξής. Αυτή η ζώνη θα είναι μια αποστρατικοποιημένη περιοχή ή θα καταληφθεί από τους Τούρκους.
Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Συρίας δεν έχει ερωτηθεί για αυτό το σχέδιο, το οποίο υποτίθεται συζητά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά μάλλον διαφορετικό πράγμα εννοεί ο καθένας.























































