ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
Ιράν: Κατάληψη της εξουσίας από τους Φρουρούς της Επανάστασης: Η σκιώδης ηγεσία της Τεχεράνης σκληραίνει τη στάση της καθώς ο
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στους 59 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις των τελευταίων ημερών στην Ινδονησία, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο απολογισμός θα είναι ακόμη βαρύτερος, καθώς 25 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται.
Περίπου 3.400 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων που έπληξαν τη νήσο Κελέβη.
Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που είχε δοθεί στη δημοσιότητα την Πέμπτη, έκανε λόγο για 30 νεκρούς.
Δεκάδες χωριά έχουν πλημμυρίσει σε 12 περιφέρειες, όπως και σε ένα τμήμα της πόλης Μακάσαρ, της πρωτεύουσας της Κελέβης.
«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ πλημμύρες τέτοιου εύρους», δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών στη νότια Κελέβη. Η περιοχή Γκόουα ήταν αυτή που επλήγη περισσότερο, με 44 νεκρούς, ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος.
Οι αρχές ανέφεραν πως τα νερά υποχωρούν, αλλά οι καταστροφές είναι μεγάλες. Σπίτια, κυβερνητικά κτήρια, σχολεία και γέφυρες έχουν υποστεί ζημιές.
Η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε ότι οι ισχυρές βροχές στην περιοχή θα διαρκούσαν μέχρι την Τετάρτη, αλλά η ένταση των φαινομένων άρχισε να υποχωρεί χθες Πέμπτη στη Μακάσαρ και το νότιο τμήμα του νησιού, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.
Οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες είναι συχνές στην Ινδονησία, ένα αχανές αρχιπέλαγος το οποίο πλήττεται σχεδόν κάθε χρόνο από ακραία καιρικά φαινόμενα, ειδικά κατά την περίοδο των βροχών.
Τον Οκτώβριο, πάνω από 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας κατολισθήσεων στο νησί Σουμάτρα, στη δυτική Ινδονησία.























































