Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τη «Μακεδονία» αποκάλεσε Βόρεια Μακεδονία ο Ερντογάν – Αποδέχτηκε τη νέα ονομασία

Τη «Μακεδονία» αποκάλεσε Βόρεια Μακεδονία ο Ερντογάν – Αποδέχτηκε τη νέα ονομασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βόρεια Μακεδονία εντάσσεται στο ΝΑΤΟ υπό την αιγίδα της Ελλάδας.

Το έκανε σαφές και ο ναύαρχος Αποστολάκης.

Η απαγκίστρωση της χώρας από τη στρατιωτική «ηγεμονία» της Τουρκίας προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στο ισλαμικό καθεστώς της Άγκυρας.

Είναι τόση η αμηχανία των Τούρκων, που έφτασαν στο σημείο να αποκαλέσουν τον λαό της Βόρειας Μακεδονίας «αδελφό».

Η τουρκική μειονότητα στη χώρα δεν υπερβαίνει τις 80.000.

Ωστόσο, ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από εκεί που διακήρυττε ότι για εκείνον υπάρχει χώρα με το όνομα «Μακεδονία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα αναγνώριζε τη νέα ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», τελικά αποκάλεσε σε μήνυμά του τη μικρή χώρα «Βόρεια Μακεδονία».

Τα συλλυπητήρια

«Συλλυπητήρια στον αδελφό λαό της Βόρειας Μακεδονίας», όπως ο ίδιος αναφέρει τη χώρα, έστειλε με μήνυμά του ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε αυτοκινητόδρομο σε μικρή απόσταση από τα Σκόπια.

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα πως 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στη Βόρεια Μακεδονία», αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος στο μήνυμά του.

«Εκφράζω τη συμπάθειά μου στις οικογένειες αυτών που έχασαν τη ζωή τους, εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και απευθύνω τα συλλυπητήριά μου στον αδελφό λαό της Βόρειας Μακεδονίας», προσθέτει στο μήνυμά του ο Ερντογάν.

14 νεκροί

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 43 τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται μετά την ανατροπή λεωφορείου που σημειώθηκε χθες το βράδυ για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους σε αυτοκινητόδρομο σε απόσταση περίπου 20 χλμ. από τα Σκόπια.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, 51 άνθρωποι επέβαιναν στο λεωφορείο αυτό, κυρίως εργαζόμενοι στα Σκόπια που επέστρεφαν στα σπίτια τους στις πόλεις Τέτοβο και Γκόστιβαρ.

Τι κρατάμε από αυτό το μήνυμα;

Ότι ο Ερντογάν αποδέχθηκε τη νέα ονομασία Βόρεια Μακεδονία -παρά τα όσα διακήρυττε- και ότι θεωρεί «αδελφούς» του Σλάβους και Αλβανούς. Ό,τι να ‘ναι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Υπό αμφισβήτηση ο ρόλος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μετά τη νέα έκθεση για τις σχέσεις με τη Χαμάς και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα

Αμπντουλάχ Οτζαλάν: Ο πόλεμος στο Ιράν αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για την ειρηνευτική διαδικασία στην Τουρκία

Η Τουρκία ζητά άδεια από το Ιράν για τη διέλευση πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Οι ιρανικές Αρχές προειδοποίησαν τη Βουλγαρία να μην επιτρέψει στις ΗΠΑ τη χρήση αεροδρομίων

Τουρκία: Χακάν Φιντάν και Ιμπραήμ Καλίν συναντήθηκαν με τους τζιχαντιστές της Χαμάς στην Άγκυρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr