ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Δραγασάκης, Διπλωματικό Σώμα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν, Στέργιος Πιτσιόρλας, Τουρισμός, Τουρκία, Τουρκική Πρεσβεία,


















































Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία
Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα
«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα
Νίκος Δένδιας από το «The India-EU Forum»: «Το θέμα της Γροιλανδίας έχει ξεπεραστεί» - Η σχέση της Ελλάδας με την
Καθαρισμοί οικοπέδων: Έρχονται μεγάλες αλλαγές με το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με τον νέο πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, Μπουράκ Οζούγκερτζιν, συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις διμερείς οικονομικές, εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο ενίσχυσής τους, ειδικά στους τομείς των μεταφορών και του τουρισμού, με έμφαση στον τουρισμό κρουαζιέρας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε τέσσερα κοινά σχέδια που βρίσκονται σε στάδιο δρομολόγησης ή υλοποίησης και θα ενδυναμώσουν τόσο τη διμερή συνεργασία, όσο και θα αναβαθμίσουν το μεταφορικό, εμπορικό και διαμετακομιστικό ρόλο της ευρύτερης περιοχής.
Πρόκειται για:
-την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης – Λαυρίου
-την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης
-το σιδηροδρομικό άξονα Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης
-την κατασκευή γέφυρας στη μεθοριακή διάβαση Κήπων/Υψάλων.
Τέλος, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής της Τουρκίας στη ΔΕΘ το 2021, ως Τιμώμενης Χώρας.
Από την ελληνική πλευρά στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, καθώς και ο γ.γ. του υπουργείου Ηλίας Ξανθάκος.
























































