Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν πάλι τηλεφώνησε στον Τραμπ να το παίξει «υπερδύναμη» που «κανονίζει» γεωπολιτικά

Ο Ερντογάν πάλι τηλεφώνησε στον Τραμπ να το παίξει «υπερδύναμη» που «κανονίζει» γεωπολιτικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η δημιουργία μιας «πιθανής ζώνης ασφαλείας» στο βόρειο τμήμα της Συρίας βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συζήτηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε εν όψει της σημερινού τετ-α-τετ που θα έχει στην Ουάσιγκτον ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με τον Αμερικανό υπηρεσιακό υπουργό Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την σημασία της διμερούς σχέσης και συζήτησαν διάφορα θέματα όπως η Συρία και το εμπόριο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «σχετικά με τη Συρία, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν τον συντονισμό για τη δημιουργία μιας πιθανής ζώνης ασφαλείας και σημείωσαν ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν και ο αρχηγός των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ θα φιλοξενήσουν τους Τούρκους ομολόγους τους στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα για περαιτέρω συνομιλίες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Με νέο πρόσθετο παγκόσμιο δασμό 10% απαντά ο Ντόναλντ Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο

Τουρκία: Προφυλακίστηκε ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle, Αλιτζάν Ουλούνταγ – Σφοδρές αντιδράσεις για τη δικαστική απόφαση

Πώς πλούτισε ο Τζέφρι Επστάιν – Τι απέγινε η περιουσία του

Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ: Απόφαση-χαστούκι σε Τραμπ – Παράνομο μεγάλο μέρος των δασμών του

ΗΠΑ: Απαγγελία κατηγοριών κατά πρώην μηχανικών της Google για κλοπή δεδομένων και διοχέτευσή τους «στο Ιράν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr