ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ιταλική Γερουσία είπε «Όχι» στην άρση ασυλίας του Σαλβίνι

Η ιταλική Γερουσία είπε «Όχι» στην άρση ασυλίας του Σαλβίνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εισαγγελικό αίτημα για παραπομπή σε δίκη του υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, για κατάχρηση εξουσίας και παράνομη κράτηση μεταναστών απέρριψε η Γερουσία στην Ιταλία.

Η εισαγγελία του Παλέρμο είχε ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του για στέρηση ατομικής ελευθερίας, κατάχρηση εξουσίας και παράνομη κράτηση προσώπων.

Ο Μ. Σαλβίνι αρνιόταν επί δέκα ημέρες τον περασμένο Αύγουστο να δώσει άδεια σε περίπου 170 μετανάστες να αποβιβαστούν στο ιταλικό έδαφος, από σκάφος της ακτοφυλακής που τους είχε διασώσει.

Οι δικαστικές Αρχές είχαν ζητήσει από το κοινοβούλιο να άρει την ασυλία του, αλλά την Τετάρτη η Γερουσία απέρριψε το εν λόγω αίτημα, τονίζοντας ότι ο υπουργός Εσωτερικών ενήργησε υπέρ του εθνικού συμφέροντος.

«Ελπίζω κανείς σε αυτή εδώ την αίθουσα να μην έχει δυσκολία να αντιλαμβάνεται την έννοια της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής κυριαρχίας» τόνισε ο Σαλβίνι στους βουλευτές, πριν την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του.

«Για αυτόν τον λόγο οι Ιταλοί πληρώνουν τον μισθό μου: για να υπερασπίζομαι τα σύνορά μας και να διατηρώ την ασφάλεια της χώρας μας» πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μύκονος: Τραγωδία με 37χρονη Ιταλίδα – Σκοτώθηκε σε τροχαίο λίγο πριν τον γάμο της

Στο ΥΠΕΞ συνάντηση Γεραπετρίτη-Χάφταρ – Τι συζήτησαν για τις σχέσεις Ελλάδας και Κυρηναϊκής (Ανατ. Λιβύη)

Σουδανός παράνομος μετανάστης με ποινικό μητρώο αποπειράθηκε βιασμό και αφέθηκε ελεύθερος

Ελβετικό δίκτυο SRF: Ανησυχία για τους ανήλικους πρόσφυγες στην Ελλάδα

ΟΗΕ: 1,3 εκατομμύρια Σύροι επέστρεψαν στις εστίες τους το 2025

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr