ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Στουρνάρας, Τράπεζα της Ελλάδος,


















































Ρωμιοί της Αντιόχειας: Η Ελληνική Γλώσσα μας ενώνει - Ένας δεσμός που συνδέει την Ακρόπολη με τους κέδρους του Λιβάνου
«Ανακαινίζω-Αναβαθμίζω» και για ανοιχτά σπίτια: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 90%
Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη - Ασφαλής ο Ερντογάν από... υγειονομική βόμβα
Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη: Να ελεγχθούν συγκεκριμένες ευθύνες της κυβέρνησης για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Κούβα δεν έχει καύσιμα για τα αεροπλάνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Απολύσεις, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και πλειστηριασμοί ακινήτων είναι το μήνυμα της ομιλίας του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα σε οικονομικό συνέδριο νωρίτερα την Πέμπτη.
Ο ίδιος θέτει δέκα προϋποθέσεις, όπως λέει, προκειμένου να πετύχει η ελληνική οικονομία υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης με βασική συνταγή τις νεοφιλελεύθερες ιδέες τις οποίες εκπροσωπεί ο άλλοτε συνάδελφός του στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Σαμαρά και νυν αρχηγός της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Στουρνάρας λοιπόν, κάνει λόγο για… διατήρηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, καθεστώς που οδηγεί σε εργασιακή ζούγκλα, με την περιστασιακή απασχόληση να ανθίζει.
Επιπρόσθετα επιμένει στην ανάγκη μείωσης των κόκκινων δανείων των τραπεζών αλλά και για το κοινωνικό κόστος που θα υπάρξει από τους πλειστηριασμούς των ακινήτων χωρίς μέτρο, όρους και προϋποθέσεις.
Μιλάει για το αυτονόητο, δηλαδή να περιοριστεί ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω από το 3,5% και ταυτόχρονα ομιλεί για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στο να επιστρέψει η χώρα στις διεθνείς αγορές σε βιώσιμη βάση, τη στιγμή που συζητείται μία ακόμα έξοδος της χώρας στις αγορές πριν από τις ευρωεκλογές.
























































