ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν επιτέθηκε στη Γαλλία για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Ο Ερντογάν επιτέθηκε στη Γαλλία για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με στόχο να ανατρέψει τη δυσμενή εικόνα της χώρας του, μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Γαλλία ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τις κατηγορίες του περί ευθυνών της ευρωπαϊκής χώρας τόσο στη Γενοκτονία της Αλγερίας, όσο και στη Γενοκτονία της Ρουάντα.

«Εάν κοιτάξουμε εκείνους που επιχειρούν να δίνουν μαθήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή τη δημοκρατία στην Τουρκία με το αρμενικό ζήτημα και τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, εμείς βλέπουμε ότι όλοι τους έχουν αιματηρό παρελθόν» σημείωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

«Είναι προφανές ποιος σκότωσε 800.000 ανθρώπους στη γενοκτονία της Ρουάντας μόλις πριν από 25 χρόνια, οι υπεύθυνοι είναι οι Γάλλοι» κατήγγειλε, αναφέροντας επίσης την Αλγερία.

«Οι Γάλλοι ήταν πάλι που σφάγιασαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη γενοκτονία στην Αλγερία» σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Διαθέτουμε αρχεία και έγγραφα που το αποδεικνύουν ξεκάθαρα» πρόσθεσε.

Οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ της Άγκυρας και του Παρισιού μετά την καθιέρωση της 24ης Απριλίου ως ημέρα μνήμης της αρμενικής γενοκτονίας του 1915.

Την ίδια ώρα, οι τουρκικές Αρχές απαγόρευσαν τη Μεγάλη Τετάρτη μια συγκέντρωση μνήμης στην Κωνσταντινούπολη για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου διέλυσαν τους περίπου 100 διαδηλωτές, ανάμεσά τους μια ξένη αντιπροσωπεία, που είχαν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν μπροστά από το Μουσείο Ισλαμικών Τεχνών, μια πρώην φυλακή, όπου κρατούντο οι πρώτοι Αρμένιοι, οι οποίοι συνελήφθησαν την 24η Απριλίου του 1915.

«Εδώ κι εννέα χρόνια οργανώνονται εδώ οι εκδηλώσεις μνήμης για την Αρμενική Γενοκτονία, είναι η πρώτη φορά που το απαγορεύουν οι Αρχές» εξήγησε στο AFP ο Μπενζαμέν Αμπτάν, ο πρόεδρος του Egam (European Grassroot Antiracist Movement), που κατήγγειλε την «προσβολή της μνήμης» των Αρμενίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Σομαλιλάνδη θέλει να ενταχθεί στον άξονα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία – «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δεν θα δεχτούμε τη δημιουργία τουρκικών βάσεων στη Συρία»

Τα σχέδια ανάπτυξης τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων πίσω από την ισραηλινή επίθεση στη Συρία

JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr