ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βασ. Κικίλιας: Να επιβληθούν άμεσα ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία

Βασ. Κικίλιας: Να επιβληθούν άμεσα ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολύ κακή εξέλιξη χαρακτήρισε την «de facto προσπάθεια να καταληφθεί μέρος της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης -που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας είναι κυριαρχική περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας- και άρα της εκβίασης της διεθνούς κοινότητας και της Κύπρου ώστε να μοιράσει τους ενεργειακούς της πόρους ή να ενδώσει σε μία κακή λύση στο Κυπριακό», ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Κληθείς να σχολιάσει στον τηλεοπτικό σταθμό Open την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, ο βουλευτής της Ν.Δ. σημείωσε ότι δεν αρκεί η λεκτική καταδίκη της Τουρκίας από συμμάχους και εταίρους.

«Επιβάλλεται να υπάρξουν διπλωματικές κινήσεις που θα οδηγήσουν σε οικονομικές κυρώσεις.

»Είναι ο μόνος τρόπος, αυτή τη στιγμή, η Τουρκία να ακούσει.

»Από το 1974 και τον Αττίλα, οι ίδιοι εισβολείς επιχειρούν μια δεύτερη κατάληψη στην κυπριακή κυριαρχία.

»Αυτό συμβαίνει σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, γιατί γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά, οι ισορροπίες και οι συμμαχίες έχουν αλλάξει.

»Βλέπετε ότι η Τουρκία, ένας παραδοσιακός σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ, δεν βρίσκει βηματισμό με τις ΗΠΑ.

»Αντίθετα, μπαίνει σε μια όλο και πιο μεγάλη κρίση.

»Επιχειρεί να πάρει από τη Ρωσία τους S-400.

»Οι ΗΠΑ μετά από μεγάλη προσπάθεια γερουσιαστών και βουλευτών, ρεπουμπλικάνων και δημοκρατικών, αλλά και της ελληνικής Διασποράς, μπλοκάρουν την πώληση των F-35 στην Τουρκία.

»Η Κύπρος ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

»Ο Ευρωπαίος επίτροπος για την ενέργεια θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται στη Λευκωσία και να δηλώσει απερίφραστα την ομόθυμη καταδίκη της Ε.Ε. και να ανακοινώσει οικονομικές κυρώσεις», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα Εμιράτα (ΗΑΕ) θωρακίζουν με αντι-drone «κλουβιά» τις δεξαμενές καυσίμων

Η Σομαλιλάνδη θέλει να ενταχθεί στον άξονα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία – «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δεν θα δεχτούμε τη δημιουργία τουρκικών βάσεων στη Συρία»

Τα σχέδια ανάπτυξης τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων πίσω από την ισραηλινή επίθεση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...