ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

















































Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον
Λιβύη: Το «άκυρο» ανυπόστατο τουρκολυβικό μνημόνιο και οι ενστάσεις για την Κρήτη
Μήνυμα Οτσαλάν: «Ο σοσιαλισμός οφείλει να είναι ο αγώνας για την απελευθέρωση των λαών»
Ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών διαχώρισε τη θέση του από τα κομματικά σχέδια της Καρυστιανού
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ μαθαίνει ρωσικά και επιθυμεί να εργαστεί ως οφθαλμίατρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στα ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας, στη βορειοδυτική Κύπρο, θα επιχειρήσει το «Γιαβούζ», το δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, γενικός διευθυντής της κύριας τουρκικής εταιρείας πετρελαϊκών ερευνών Turkiye Petrolleri (TPAO).
Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την τελετή απόπλου του «Γιαβούζ», ο Μπιλγκίν δήλωσε πως το πλοίο σχεδιάζει να αρχίσει τις γεωτρήσεις στην περιοχή στις αρχές Ιουλίου.
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν στις 4.30 μ.μ. (ώρας Ελλάδας), στις Βρυξέλλες, την ταχεία εξέταση και υιοθέτηση μέτρων κατά της Τουρκίας όσο εκείνη επιμένει στην ίδια συμπεριφορά στην ανατολική Μεσόγειο.
Σε συνέχεια των αποφάσεων από το χθεσινό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ελλάδα και Κύπρος θα ζητήσουν να υπάρξει εκ νεου σαφής καταδίκη της τουρκικών παράνομων ενεργειών στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και το Αιγαίο, και αναδειξη των επιπτώσεών τους στις ευρωτουρκικές σχέσεις.
Ο Πρωθυπουργός, σε συντονισμό με τον Κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη θα τονίσει ότι δεν τίθεται μόνο θέμα επίδειξης αλληλεγγύης προς την Κύπρο, αλλά και ευρύτερα στρατηγικής αποτροπής κινδύνων που επηρεάζουν το σύνολο της Ε.Ε.






















































