ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΣΠΗΤ,


















































ΥΠΕΞ ΞΥΠΝΑ! Τζιχαντιστές στη Συρία επιτίθενται σε Ελληνορθόδοξους στη Σελεύκεια (Σκελεμπίγια)
«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» - Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης
Τραμπ: «Έπεται η Κούβα» - Ομιλία με αιχμές για τις στρατιωτικές επιτυχίες των ΗΠΑ
Ιράν: Επιθέσεις σε χαλυβουργίες σε Ισφαχάν και Χουζεστάν
Χάκερ που συνδέονται με το Ιράν παραβίασαν το προσωπικό email του διευθυντή του FBI - Δημοσιοποίησαν αποσπάσματα στο διαδίκτυο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ, της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, καταδικάζει με ανακοίνωσή του «απερίφραστα την κατάφωρη παραβίαση του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας που σημειώθηκε σε εκτός ορίου και ήθους δημοσίευση δημοσιογραφικού σχολίου, στην ενημερωτική ιστοσελίδα Athens Voice, ενός θλιβερού γεγονότος της τρέχουσας επικαιρότητας, με θύμα μια 50χρονη εργαζόμενη από την Αρμενία.
»H συγκεκριμένη ιστοσελίδα, προέβη σε ένα απαράδεκτο ρατσιστικό – σεξιστικό σχόλιο με αήθη απρέπεια, ασέβεια και ακρότητα που όχι μόνο δεν συνάδει με τη δημοσιογραφική δεοντολογία αλλά ξεκάθαρα αποτελεί κατάφωρη προσβολή για την αξία και την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής.
»Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ με αφορμή αυτό το τραγικό συμβάν τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι καθήκον των δημοσιογράφων είναι η ενημέρωση των πολιτών, με σεβασμό των αρχών και κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
»Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ένα τραγικό συμβάν να αποτελέσει αφορμή για κοινωνικούς αυτοματισμούς, μικροπολιτική κριτική, ανταγωνισμούς και «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη», ενώ σίγουρα η δημοσίευση παρόμοιων απαράδεκτων σχολίων όχι μόνο δεν υπηρετεί τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά παραβιάζει κατάφωρα και κάθε έννοια αξιοπρέπειας και σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα», καταλήγει η ΕΣΠΗΤ.























































