ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Στέλιος Πέτσας, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,


















































Το TRIBUNE παρουσιάζει τη νέα φρουρά του Αλέξη Τσίπρα - Για τον λαό και την πατρίδα
Το Ιράν απείλησε Γαλλία και Βρετανία αν στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ - Τι απάντησαν Βρετανοί και Γάλλοι
Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η πρόταση του Ιράν - Τι ζητά το Ιράν
«Ο στρατός θα καταρρεύσει»: Δραματική προειδοποίηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ για την κρίση της επιστράτευσης
Οι προτάσεις του Ιράν προς τις ΗΠΑ σύμφωνα με το Αλ Μαγιαντίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Ημέρα μνήμης», αλλά και «δράσης» για την στήριξη των πυρόπληκτων χαρακτήρισε τη σημερινή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες για τις πρωτοβουλίες που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, έναν χρόνο μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι δράσεις αυτές είναι «η μόνη και πραγματική ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης» που «περιμένουν οι συμπολίτες μας που έχασαν τους οικείους ή που είδαν τις περιούσιες να καταστρέφονται».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα σημείωσε ο κ. Πέτσας, η κυβέρνηση «ξεμπλοκάρει 31 εκατ. ευρώ που λιμνάζουν εδώ και ένα χρόνο Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής των πυρόπληκτων».
Οι πολίτες που βαριά εγκαύματα θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα, σε θεραπεία και σε κάθε άλλη ιατρική παροχή.
Οι πυρόπληκτοι στο Μάτι θα απαλλαγούν για πέντε χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ. Το μέτρο αφορά συνολικά 4.334 κατοίκους. Για το σκοπό αυτό θα διατεθούν 10 εκατομμύρια ευρώ.
Ποσό 20 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την αποκατάσταση και την ανάπλαση των περιοχών που επλήγησαν.
Περιέρχεται στην κεντρική διοίκηση η δυνατότητα παρέμβασης σε συνθήκες φυσικών καταστροφών.
Συγκροτείται ειδικός φορέας, μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με αποστολή την κατάρτιση σχεδίου δράσης για την αποκατάσταση περιοχών όπως το Μάτι, ο Νέος Βουτζάς και η Κινέτα.
Ανατίθεται στο ΤΕΕ να χαράξει ένα νέο πρότυπο χωρικό σχέδιο για ολόκληρη την περιοχή.
























































