ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Η 51χρονη Μαρία Σολωμού με γαλάζιο μπικίνι στην παραλία (φωτο)
NYT: «Ψυχρός πόλεμος» στο διάστημα - Μάχες για βάσεις και φυσικούς πόρους στη Σελήνη
Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς λέει ότι απέτυχε ως μητέρα, επειδή ο γιος της δεν πιστεύει στον Θεό
Λυκαβηττός: 57χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε σπηλιά κοντά στους Αγίους Ισιδώρους
Τραγωδία στην Πάρο: Νεκρό 4χρονο παιδί σε πισίνα beach bar
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όταν είχε επισκεφθεί τη Κύπρο το 2017, ζήτησε από τον ομόλογο του (τότε) Ιωάννη Κασουλίδη, να πολιτογραφηθούν ως Κύπριες δύο προσωπικές του φίλες (μητέρα και κόρη) από τη Ρωσία.
Το «ρουσφέτι» που ζήτησε ο κ. Λαβρόφ ικανοποιήθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου μετά από απόρρητη εισήγηση του υπουργείου Εσωτερικών.
Οι δύο Ρωσίδες απέκτησαν αυτόματα κυπριακά διαβατήρια και την ιδιότητα του πολίτη της ΕΕ.
Όπως γράφει η εφημερίδα «Πολίτης» στο σχετικό έγγραφο, αναφερόταν πως «ο υπουργός Εξωτερικών με επιστολή του ενημέρωσε τον υπουργό Εσωτερικών ότι κατά την επίσκεψή του στη Λευκωσία στις 18 Μαΐου 2017 ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κ. Λαβρόφ του ζήτησε όπως διευκολυνθεί η πολιτογράφηση των εν θέματι αλλοδαπών που διαβιούν τα τελευταία χρόνια στην Κυπριακή Δημοκρατία και με τις οποίες έχει στενή προσωπική σχέση.
»Συνεπώς, εισηγείται όπως υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο απόρρητη πρόταση με την οποία να δίδεται η κυπριακή υπηκοότητα στις κ. Τ. και Ν. για λόγους εθνικού συμφέροντος».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Κύπρος βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών χωρών της ΕΕ για την παραχώρηση ευρωπαϊκή υπηκοότητας σε πολλούς Ρώσους με ειδικές διαδικασίες που σχετίζονται με την οικονομική τους επιφάνεια.























































