Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όταν ο ΕΝΦΙΑ κουβαλούσε τις εφόδους εφορίας σε σπίτια

Όταν ο ΕΝΦΙΑ κουβαλούσε τις εφόδους εφορίας σε σπίτια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μια διάταξη-σοκ, η εφορία αποκτά το δικαίωμα να μπαίνει για έλεγχο και στα σπίτια όσων δηλώνουν την κατοικία τους σαν έδρα άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας!

Και όμως αυτή η διάταξη έχει κατατεθεί σε πολυνομοσχέδιο του Γιάννη Στουρνάρα από το Δεκέμβριο του 2013!

Στα άρθρα του νομοσχεδίου ήταν κρυμμένοι οι έλεγχοι στα σπίτια φορολογουμένων. Η είσοδος στην κατοικία του φορολογουμένου από ελεγκτές επιτρεπόταν- σύμφωνα με τη διάταξη – μόνο αν υπάρχει εντολή Εισαγγελέα, εκτός εάν αυτή έχει δηλωθεί από το φορολογούμενο και ως χώρος άσκησης επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αυτό συνήθως συμβαίνει για ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν στην εφορία ως έδρα το σπίτι τους.

Τότε υπό το βάρος έντονων αντιδράσεων, η διάταξη αυτή είχε αποσυρθεί από τον άνθρωπο που τη σκέφτηκε , τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη.

Ωστόσο σήμερα βρήκαν τρόπο να την επαναφέρουν από το παράθυρο με το ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ 2026 – Στα 2,3 δισ. το «χαράτσι»

Νίκος Παππάς: «Ζηλωτής» της νεοφιλελεύθερης ΝΔ ο Γιάννης Στουρνάρας

Νέα «φάπα» Αλέξη Τσίπρα σε Γιάννη Στουρνάρα: Η ιστορία ΔΕΝ γράφεται από τους ισολογισμούς των τραπεζιτών και των τοκογλύφων

Δεύτερη «πολιτική φάπα» Τσίπρα στα νέα φληναφήματα Στουρνάρα – Δήλωσε πως δεν επιθυμεί τρίτη θητεία στην ΤτΕ

Ο Πολάκης συμφώνησε με Τσίπρα για Στουρνάρα – Οργή για Τσακαλώτο, Χουλιαράκη, Δραγασάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr