ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Μάκης Βορίδης, Παράκτιοι Αλιείς, Τουρκία, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,


















































Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολατάκια Kinder από τα Lidl - Τι συστήνει στους καταναλωτές που τα αγόρασαν
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το ζήτημα της πρακτικής που ακολουθούν Τούρκοι αλιείς, οι οποίοι εισέρχονται στα ελληνικά ύδατα και ψαρεύουν ανεξέλεγκτα, έθεσαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας (ΠΕΠΜΑ) στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη παρουσία και της αρμόδιας υφυπουργού, Φωτεινής Αραμπατζή, το μεσημέρι της Πέμπτης.
Ο κ. Βορίδης και η κ. Αραμπατζή επεσήμαναν ότι το υπουργείο προχωρά στην εκπόνηση σειράς νομικά τεκμηριωμένων ενεργειών οι οποίες θα κατατείνουν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα σε συνεργασία και με το υπουργείο Εξωτερικών.
Παράλληλα οι εκπρόσωποι της ΠΕΠΜΑ ανέλυσαν στην ηγεσία του υπουργείου το πρόβλημα με τις αθρόες εισαγωγές αλιευμάτων από τρίτες χώρες κυρίως από τη στιγμή που ξεκινά η περίοδος αλίευσης (1η Οκτωβρίου).
Για την αντιμετώπιση του ζητήματος ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε, από κοινού με την κ. Αραμπατζή, ότι θα προχωρήσουν στις αναγκαίες κινήσεις ώστε να αναγράφεται σαφώς τόσο η χώρα προέλευσης, όσο και η ημερομηνία παραγωγής των αλιευμάτων στα συνοδευτικά έγγραφα.
Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, «έκανε σαφές ότι θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της συσσώρευσης αλιευτικών προσφυγών».
























































