Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βορίδης: Πρωτοβουλίες για να μπει τέλος στην ανεξέλεγκτη αλίευση των Τούρκων στο Αιγαίο

Βορίδης: Πρωτοβουλίες για να μπει τέλος στην ανεξέλεγκτη αλίευση των Τούρκων στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ζήτημα της πρακτικής που ακολουθούν Τούρκοι αλιείς, οι οποίοι εισέρχονται στα ελληνικά ύδατα και ψαρεύουν ανεξέλεγκτα, έθεσαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας (ΠΕΠΜΑ) στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη παρουσία και της αρμόδιας υφυπουργού, Φωτεινής Αραμπατζή, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο κ. Βορίδης και η κ. Αραμπατζή επεσήμαναν ότι το υπουργείο προχωρά στην εκπόνηση σειράς νομικά τεκμηριωμένων ενεργειών οι οποίες θα κατατείνουν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα σε συνεργασία και με το υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι της ΠΕΠΜΑ ανέλυσαν στην ηγεσία του υπουργείου το πρόβλημα με τις αθρόες εισαγωγές αλιευμάτων από τρίτες χώρες κυρίως από τη στιγμή που ξεκινά η περίοδος αλίευσης (1η Οκτωβρίου).

Για την αντιμετώπιση του ζητήματος ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε, από κοινού με την κ. Αραμπατζή, ότι θα προχωρήσουν στις αναγκαίες κινήσεις ώστε να αναγράφεται σαφώς τόσο η χώρα προέλευσης, όσο και η ημερομηνία παραγωγής των αλιευμάτων στα συνοδευτικά έγγραφα.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, «έκανε σαφές ότι θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της συσσώρευσης αλιευτικών προσφυγών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...