ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ εγκατέλειψε τους Κούρδους της Συρίας στον Ερντογάν να τους σφάξει

Ο Τραμπ εγκατέλειψε τους Κούρδους της Συρίας στον Ερντογάν να τους σφάξει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πράσινο φως για την τουρκική «επιχείρηση» στη βόρεια Συρία έδωσε ο Λευκός Οίκος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος το βράδυ της Κυριακής, οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν ούτε θα συμμετέχουν στην «επιχείρηση», ενώ κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της δεν θα βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μάλιστα η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είχαν αρνηθεί την πρόταση της Ουάσιγκτον για να αναλάβουν την ευθύνη για όσους μαχητές του Ισλαμικού κράτους είχαν προέλθει από τις χώρες τους.

Ως εκ τούτου, η ανακοίνωση σημειώνει, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ότι οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να αναλάβουν τη διαχείριση της κράτησης των εν λόγω μαχητών, καθώς κάτι τέτοιο «θα μπορούσε να διαρκέσει πολλά χρόνια και να έχει μεγάλο κόστος για τους φορολογούμενους των Ηνωμένων Πολιτειών».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Λευκός Οίκος καθιστά την Τουρκία υπεύθυνη για να διαχειριστεί το πρόβλημα με «όλους τους μαχητές του ISIS που συνελήφθησαν στην περιοχή τα τελευταία δύο χρόνια μετά την ήττα του εδαφικού “Χαλιφάτου” από τις ΗΠΑ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ: Γιατί αποφάσισε «πάγωμα» της «επιχείρησης Ελευθερία»

Πέθανε ο «πατέρας» του CNN Τεντ Τέρνερ σε ηλικία 87 ετών

BBC: Ο κόσμος παρακολουθεί μία επικίνδυνη ισορροπία τρόμου

Ρούμπιο: Δεν θα επιτραπεί στο Ιράν να επιβάλει τον έλεγχο στα Στενά

Έχει το Ιράν «δελφίνια καμικάζι» με νάρκες; Τι απάντησε ο Πιτ Χέγκσεθ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr