ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ισπανία: Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Νοέλια Καστίγιο - Τι είπε λίγο πριν το θάνατο της
Κλιμάκωση στην Τεχεράνη: Οι σκληροπυρηνικοί ωθούν το Ιράν προς τα πυρηνικά όπλα εν μέσω ισραηλινών πληγμάτων
Τραμπ: «Μου το είπε η CIA» ότι ο Χαμενεΐ εμπλέκεται σε μια μακροχρόνια ομοφυλοφιλική σχέση
Ντόναλντ Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Σήμερα φέρνουμε στη μνήμη μας την αρχαία κληρονομιά μας»
Πλήγμα στον τουρισμό της Τουρκίας από τον πόλεμο στο Ιράν: Αυξάνονται οι ακυρώσεις και τα κόστη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε μαζικές αγορές χρυσού προχώρησε η Τουρκία σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία επικαλείται στοιχεία που δημοσίευσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού (WGC).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τουρκική κεντρική τράπεζα τον Αύγουστο, καθώς έχει ως στρατηγική να μειώσει την εξάρτηση της λίρας από το δολάριο.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η κεντρική τράπεζα αποθήκευσε περίπου 41 τόνους χρυσού στα κρατικά θησαυροφυλάκια, τη μεγαλύτερη ποσότητα από το 2002, όταν άρχισε η δημοσίευση μηνιαίων στοιχείων της WGC.
Η Τουρκία αγόρασε τα τρία τέταρτα της συνολικής ζήτησης χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες, η οποία ανήλθε τον Αύγουστο συνολικά σε περίπου 61 τόνους.
Παράλληλα, και οι κεντρικές τράπεζες της Ρωσίας και της Κίνας συνέχισαν τις αγορές του πολύτιμου μετάλλου, αν και σε μικρότερη έκταση από τους προηγούμενους μήνες.
Η Ρωσία αγόρασε 11,3 τόνους και η Κίνα 5,9 τόνους.
Η Handelsblatt αναφέρει ότι την Τουρκία, τη Ρωσία και την Κίνα τους ενώνει η προσπάθειά τους να μειώσουν με τις αγορές χρυσού την εξάρτηση των νομισμάτων τους από το δολάριο.
Η εμπορική σύγκρουση και οι απειλές κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας και της Τουρκίας θα είχαν έτσι μικρότερες επιπτώσεις στις ισοτιμίες των νομισμάτων τους.
Ιδιαίτερα η οικονομία της Τουρκίας είναι ευάλωτη σε μία πτώση της ισοτιμίας της λίρας, καθώς η χώρα είναι πολύ εξαρτημένη από τις εισαγωγές πετρελαίου.























































