ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Κυρηναϊκή: Ο Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Χάφταρ - Τι είπαν για ΑΟΖ - Εγκαίνια νέου κτηρίου ελληνικού Γενικού Προξενείου στη
Παρέμβαση Φαραντούρη για το νέο πογκρόμ Ελληνορθόδοξων Ρωμιών στη Δυτική Συρία
Αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά
Αλέξης Τσίπρας: «Κάνουν ολόκληρα συνέδρια για να δουν εάν θα συγκυβερνήσουν με τον Μητσοτάκη» - Ο Τσίπρας δήλωσε έτοιμος να
Τραμπ: Κάλεσμα στη Σαουδική Αραβία για ένταξη στις «Συμφωνίες του Αβραάμ» - «Μεταμορφωμένη» η Μέση Ανατολή μετά τον πόλεμο στο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το κυβερνών εθνικιστικό πολωνικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) εξασφάλισε με οριακή πλειοψηφία τον έλεγχο της κάτω βουλής, στις εκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με τα επίσημα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή PKW.
Το PiS κέρδισε το 43,59% των ψήφων, εξασφαλίζοντας 235 έδρες στη Σεζμ (κάτω βουλή του κοινοβουλίου) των 460 εδρών.
Ο μεγαλύτερος σχηματισμός της πολωνικής αντιπολίτευσης, η Συμμαχία Πολιτών (KO) -που γεννήθηκε από την Πολιτική Πλατφόρμα (PO)- έλαβε το 27,4% των ψήφων που αντιστοιχεί σε 134 έδρες στη Σεζμ.
Ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερή Συμμαχία (SLD) με 12,56% και 49 έδρες, ο αγροτικός συνασπισμός PSL και το αντισυστημικό Kukiz’15 με 8,55% και 30 έδρες, ενώ η ακροδεξιά Συνομοσπονδία έλαβε 6,81% και 11 έδρες.
Ο ηγέτης του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος της Πολωνίας, Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, δήλωσε πως αναμένει να υπάρξουν καθυστερήσεις στην νομοθετική ατζέντα του κόμματος, καθώς το κόμμα έχασε την πλειοψηφία στην άνω βουλή, την Γερουσία.























































