Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χουλουσί Ακάρ κάλεσε την Ελλάδα να σέβεται το διεθνές δίκαιο

Ο Χουλουσί Ακάρ κάλεσε την Ελλάδα να σέβεται το διεθνές δίκαιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην εορτή για τα 36 χρόνια από την ίδρυση του ψευδοκράτους βρέθηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνα, Χουλουσί Ακάρ και απείλησε την Κύπρο στις δηλώσεις του.

«Η Τουρκία υποστηρίζει πως στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο, η αρμοδιότητα των θαλάσσιων περιοχών, η ισότητα των κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και η ισότιμη διανομή του φυσικού πλούτου θα πρέπει να καθοριστούν με τη συμφωνία όλων των παράκτιων κρατών.

»Από την αρχή υποστηρίζουμε αυτό» ανέφερε σε μέρος της ομιλίας του ο Ακάρ.

Ακολούθως, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απέκλεισε το ενδεχόμενο της άρσης των εγγυήσεων στα πλαίσια της επίλυσης του Κυπριακού.

«Η Κύπρος αποτελεί ένα εθνικό θέμα για εμάς.

»Στα πλαίσια αυτά η Τουρκία μαζί με την Ελλάδα και την Αγγλία είναι εγγυήτρια χώρα.

»Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι εγγυήτρια δύναμη και είμαστε αποφασισμένοι όπως και χθες έτσι και σήμερα να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας στα πλαίσια αυτά και στο όνομα της ειρήνης.

»Ελπίζουμε πως η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσουν να ενεργούν, σεβόμενες το διεθνές δίκαιο, στα πλαίσια των σχέσεων καλής γειτονιάς.

»Τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, η Τουρκία σέβεται τους νόμους καλής γειτονιάς και το διεθνές δίκαιο» πρόσθεσε.

«Όπως δεν σιωπήσαμε πριν 45 χρόνια και απαντήσαμε και κάναμε αυτό που πρέπει στα βάσανα που πέρασαν οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας και σήμερα με τα ίδια συναισθήματα και σκέψεις είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα των αδελφών μας» συμπλήρωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το παράθυρο των 120 ωρών για την επιβίωση του Ιράν μόλις άνοιξε

Το Ιράν απειλεί με πλήγματα σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας μετά το τελεσίγραφο Τραμπ

Το Ιράν απειλεί με πόντιση ναρκών σε «όλες τις διόδους του Κόλπου»

Ο Χακάν Φιντάν διαβάζει αρχαίους Έλληνες μήπως και καταλάβει το ασιανό του τουρκεμένο κεφάλι τι του συμβαίνει

Άραβες: Από την αποφυγή του πολέμου στην επιδίωξη ολοκλήρωσής του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr