ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελληνικό Μιράζ «στοχεύει» τουρκική φρεγάτα – Τρελάθηκαν οι Τούρκοι

Ελληνικό Μιράζ «στοχεύει» τουρκική φρεγάτα – Τρελάθηκαν οι Τούρκοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ανάρτηση Έλληνα δημοσιογράφου στο twitter με ένα Mirage 2000 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας να «λοκάρει» φρεγάτα της Τουρκίας, προκάλεσε την αντίδραση του τουρκικού Τύπου ο οποίος μάλιστα υπέπεσε και σε λάθος.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Γιάννης Νικήτας δημοσίευσε δύο φωτογραφίες, όπου δείχνουν ένα ελληνικό Mirage 2000 να έχει στοχεύσει τουρκικό πολεμικό πλοίο στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι έγραψαν πως η ανάρτηση ήρθε από Έλληνα πιλότο και όχι δημοσιογράφο, καθώς στη φωτογραφία προφίλ ο ρεπόρτερ βρίσκεται εντός ενός πολεμικού αεροσκάφους φορώντας στολή πιλότου.

«Η Τουρκική φρεγάτα στοχοποιημένη από τα Mirage της #HellenicAirForce σε αποστολή ναυτικής κρούσης στο #Αιγαιο Αυτή είναι η γλώσσα που καταλαβαίνει ο Τούρκος.

»Καμία υποχώρηση στα εθνικά συμφέροντα. Καμία έκπτωση στην εθνική κυριαρχία. Υπέρ βωμών και εστιών σε ξηρά, θάλασσα κ αέρα».

Ο τίτλος της τουρκικής Aksam ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Έλληνας πιλότος, “Οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο αυτή τη γλώσσα”, δήλωσε ότι το τουρκικό πλοίο είχε κλειδωθεί στον στόχο».

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία «προσπαθεί να αυξήσει την ένταση κάθε μέρα και εξακολουθεί να μη γνωρίζει από όρια».

Ο Γιάννης Νικήτας μίλησε στο STAR λέγοντας για τις δύο φωτογραφίες:

«Σκοπός είναι να προβάλει και να αναδείξει τις επιχειρησιακές δυνατότητες και ικανότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα της Πολεμικής Αεροπορίας, σε μία ιδιαίτερη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Οι γενοκτόνοι θα χάσουν», είπε ο Ερντογάν στην πρώτη ομιλία μετά την επίθεση του Ισραήλ στην Ιντλίμπ

Πληροφορίες: Ο Μάρκο Ρούμπιο προσανατολίζεται να αντικαταστήσει τον Τόμας Μπάρακ με τον Ντέιβιντ Πετρέους

Ο Νίκος Δένδιας «ρίχνει» 63,5 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των Στρατιωτικών Εργοστασίων

Δυσαρέσκεια στην Ουάσιγκτον για τον Τόμας Μπάρακ – Κοντά στην καρατόμηση;

Ο Σκοτ Μπέσεντ ανακοίνωσε τις κυρώσεις που στραγγαλίζουν το Ιράν – Στο «στόχαστρο» Κίνα και Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...