ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι πέταξαν πάνω από Παναγιά και Οινούσσες

Οι Τούρκοι πέταξαν πάνω από Παναγιά και Οινούσσες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα υπέρπτηση πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου, στις 13.29 και στις 13.30, δύο τουρκικά F-16 στα 30.000 πόδια.

Παράλληλα, στις 13.33, δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τα δύο νησιά, και πάλι στα 30.000 πόδια.

Νωρίτερα σήμερα, στις 09.47, δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από τη νήσο των Οινουσσών και τη νήσο Παναγιά, στα 24.000 πόδια.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Οι νέες προκλήσεις πραγματοποιούνται σήμερα, ημέρα υπογραφής της Διακυβερνητικής Συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, μεταξύ της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Δεκεμβρίου 2019, τουρκικά αεροσκάφη είχαν πετάξει αλλεπάλληλες φορές πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά για να αναγνωρισθούν και αναχαιτισθούν από ελληνικά μαχητικά σε όλες τις περιπτώσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Bloomberg: Νομοσχέδιο με υπερεξουσίες στον Ερντογάν για χάραξη ΑΟΖ 200 ναυτικά μίλια σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Η Αλβανία αποτελεί τη νεότερη απειλή ναρκοκράτους παγκοσμίως

Νίκος Δένδιας: Όλα μας τα νησιά έχουν δικαιώματα – Οι αναθεωρητικές βλέψεις παραβιάζουν τους κανόνες της διεθνούς έννομης τάξης

Νέα τουρκική πρόκληση με τη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας»

Ελληνικό υποβρύχιο ΔΕΝ μπλέχτηκε σε δίχτυα τράτας – Τι συνέβη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr