ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον
Λιβύη: Το «άκυρο» ανυπόστατο τουρκολυβικό μνημόνιο και οι ενστάσεις για την Κρήτη
Μήνυμα Οτσαλάν: «Ο σοσιαλισμός οφείλει να είναι ο αγώνας για την απελευθέρωση των λαών»
Ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών διαχώρισε τη θέση του από τα κομματικά σχέδια της Καρυστιανού
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ μαθαίνει ρωσικά και επιθυμεί να εργαστεί ως οφθαλμίατρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το παρών στην κηδεία μιας μητέρας και του γιου της που έχασαν τη ζωή τους στον φονικό σεισμό των 6,8 βαθμών, στην επαρχία Ελαζίγ, στη νοτιοανατολική Τουρκία (τουρκικό Κουρδιστάν), όπου μετέβη σήμερα, έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, που περιέγραψε τον σεισμό ως μια «δοκιμασία» για τη χώρα του.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε ως κράτος και έθνος και θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
»Οι προσπάθειές μας σε όλες τις περιοχές όπου διεξάγονται επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχιστούν» είπε στην κηδεία, επισημαίνοντας ότι η κρατική εταιρεία Στέγασης TOKI θα διασφαλίσει πως κανένας άνθρωπος δεν θα μείνει «χωρίς φαγητό ή στέγη».
Ο απολογισμός των νεκρών από την ισχυρή σεισμική δόνηση ανέρχεται σε 22 νεκρούς και 1.234 τραυματίες, ενώ οι ομάδες διάσωσης δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων κάτω από τα χαλάσματα των κτηρίων που κατέρρευσαν.
Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 401 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί, οι 14 εκ των οποίων μεγέθους άνω των 4 βαθμών, σύμφωνα με την τουρκική Αρχή διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών (AFAD).
Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από τη διάσωση μιας γυναίκας από τα συντρίμμια κτηρίου, 19 ώρες μετά τη σεισμική δόνηση.
Σύμφωνα με την AFAD, 42 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής.
























































