ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον Χαφτάρ ο Ντι Μάιο: Στη Λιβύη υπάρχει ένας λαός που ζητά απαντήσεις

Στον Χαφτάρ ο Ντι Μάιο: Στη Λιβύη υπάρχει ένας λαός που ζητά απαντήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Για την κυβέρνησή μας είναι βασικής σημασίας να τύχουν σεβασμού τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου για την Λιβύη», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Βεγγάζη, όπου συναντήθηκε με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας ανέφερε πως «στη Λιβύη υπάρχει ένας λαός ο οποίος ζητά απαντήσεις.

»Αλλά οι απαντήσεις αυτές δεν μπορούν να είναι, σε καμία περίπτωση, στρατιωτικού χαρακτήρα».

Σε ό,τι αφορά, δε, τις προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης, ο Ντι Μάιο υπογράμμισε ότι «η Ιταλία έχει αποκτήσει και πάλι μεγάλο βάρος στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θεωρείται σαφώς φερέγγυα με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, χάρη στην προσπάθεια των ειδημόνων της, του διπλωματικού της σώματος και των υπηρεσιών πληροφοριών της».

Κατά τη συνάντησή του με τον στρατάρχη Χαφτάρ, ο Ντι Μάιο επανάλαβε ότι «η Ρώμη δεν εγκρίνει κανενός είδους έξωθεν παρέμβαση» και ότι «πρέπει να καταβληθεί σημαντική προσπάθεια, με στόχο μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός».

Τέλος, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και πρώην αρχηγός του κινήματος Πέντε Αστέρων ζήτησε από τον Χαλίφα Χαφτάρ να δώσει εντολή για την επαναλειτουργία των πετρελαιοπηγών οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή που ελέγχει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ντάνα Λέβι: Η Κίμπερλι διευκόλυνε τη δημιουργία επαφών του Ισραήλ με την ηγεσία της Κυρηναϊκής (ανατολική Λιβύη)

Δένδιας από Βρυξέλλες: Η Τουρκία αποτελεί απειλή για την Ελλάδα – Ανεπαρκής η ευρωπαϊκή άμυνα

Ο Νετανιάχου συναντήθηκε στα Εμιράτα με τον γιο του Στρατάρχη Χάφταρ της Κυρηναϊκής (Ανατ. Λιβύη)

Ανάλυση Jerusalem Post: Το ανυπόστατο ψευδομνημόνιο Τουρκίας-Δυτ. Λιβύης απειλεί τη ναυσιπλοΐα του Ισραήλ στη Μεσόγειο

Πέθανε σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr