Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να αναλάβει την εκπαίδευση των Πεσμεργκά του ιρακινού Κουρδιστάν»

«Το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να αναλάβει την εκπαίδευση των Πεσμεργκά του ιρακινού Κουρδιστάν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να αναλάβει την εκπαίδευση των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας στο Ιράκ, παίρνοντας τη θέση του Διεθνούς Συνασπισμού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, δήλωσε εχθές Παρασκευή ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει παρουσία στις βόρειες επαρχίες του Ιράκ που ελέγχονται από τους Κούρδους.

Ωστόσο, χώρες μέλη του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στην εκπαίδευση των Κούρδων στρατιωτών.

«Θα αποφασίσουμε τώρα πώς ακριβώς θα ενισχύσουμε την παρουσία του ΝΑΤΟ και ίσως θα αναλάβουμε και κάποιες από τις δραστηριότητες στον τομέα της εκπαίδευσης που σήμερα εκτελούνται από συμμάχους χώρες (σ.σ. μέλη του ΝΑΤΟ) στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον διεθνή συνασπισμό», είπε.

Την Τετάρτη το ΝΑΤΟ αποφάσισε να ενισχύσει την αποστολή του στο Ιράκ, οι δραστηριότητες της οποίας είχαν διακοπεί για λόγους ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για Ρώσους που πολέμησαν στην Ουκρανία

Σε διαθεσιμότητα ο Έλληνας σμήναρχος κατάσκοπος της Κίνας – Κακουργηματική δίωξη

Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr