Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σαράτζ ξεμένει από χρήματα και δεν μπορεί να πληρώσει τους μισθοφόρους του Ερντογάν

Ο Σαράτζ ξεμένει από χρήματα και δεν μπορεί να πληρώσει τους μισθοφόρους του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αποκλεισμός των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Λιβύη θα οδηγήσει σε μια «καταστροφική οικονομική κρίση» τη χώρα, υποστήριξε το Σάββατο ο τουρκικής καταγωγής επικεφαλής της ισλαμικής κυβέρνησης της Τρίπολης, Φάγιεζ αλ Σαράτζ.

Δυνάμεις που πρόσκεινται στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, υπό τη διοίκηση του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, έκλεισαν τους πετρελαιαγωγούς και τις κυριότερες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα τη διακοπή της παραγωγής και των εξαγωγών από τις εγκαταστάσεις αυτές.

«Η συνέχιση του αποκλεισμού θα έχει ως αποτέλεσμα μια καταστροφική οικονομική κρίση» είπε ο Σαράτζ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Τρίπολη.

«Οι απώλειες από τον αποκλεισμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων έχουν υπερβεί τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά» συμπλήρωσε.

Ο Σαράτζ κατηγόρησε τον Χάφταρ ότι παραβιάζει την εκεχειρία και επιτίθεται εναντίον αστικών περιοχών στην Τρίπολη.

«Αν δεν επιβληθούν αυστηρά μέτρα από τη διεθνή κοινότητα εναντίον αυτών των παραβιάσεων, θα γίνουν αγριότεροι.

»Εμείς το καταλαβαίνουμε αυτό και θα απαντήσουμε σε αυτό» υπογράμμισε.

Κύκλοι προσκείμενοι στον στρατάρχη Χαφτάρ απαντούν ότι ο Σαράτζ ξεμένει από χρήματα και δεν μπορεί να πληρώσει τους μισθοφόρους τζιχαντιστές που του έστειλε η Τουρκία, για αυτό και διαμαρτύρεται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Σε πλήρη ισχύ»: Ο Νετανιάχου διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί τερματισμού του πολέμου

Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»

Ιράν: «Μηδενική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ» – Οι «παραγωγικές συνομιλίες» του Τραμπ «ψευδείς ειδήσεις» και «ψυχολογικές επιχειρήσεις»

Ιράν προς ΟΗΕ: Ελεύθερη η διέλευση «μη εχθρικών» πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

«Κόκκινη γραμμή» στην άμμο: Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί τις ΗΠΑ – Θα πλήξει απευθείας το Ιράν αν χτυπηθούν υποδομές υδροδότησης ή ενέργειας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr