ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιντλίμπ: Δυνάμεις του Άσαντ και της Ρωσίας επιτέθηκαν στις τουρκικές δυνάμεις – 34 νεκροί Τούρκοι

Ιντλίμπ: Δυνάμεις του Άσαντ και της Ρωσίας επιτέθηκαν στις τουρκικές δυνάμεις – 34 νεκροί Τούρκοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιβεβαιώνεται ο θάνατος δεκάδων Τούρκων στρατιωτών στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας μετά από βομβαρδισμό των δυνάμεων του Άσαντ και Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 34 Τούρκοι στρατιώτες είναι νεκροί.

«Η αεροπορική επίθεση έγινε μεταξύ των πόλεων Μπαλουόν και Αλ-Μπάρα της επαρχίας Ιντλίμπ και ήταν απάντηση στους Σύρους αντι-καθεστωτικούς, που υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό, για την ανακατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης Σαρακέμπ το πρωί της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου», αναφέρει το Παρατηρητήριο.

Νωρίτερα, πληροφορίες ήθελαν να υπάρχουν 50 νεκροί Τούρκοι στρατιώτες και τουλάχιστον 100 τραυματίες.

Ο νομάρχης της Αντιόχειας από την πλευρά του είχε ανακοινώσει επισήμως ότι 9 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ.

«Έχουμε αρκετούς βαριά τραυματίες, τους μεταφέρουμε στην Τουρκία μέσω της συνοριακής πύλης Τζιλβέγκιοζού για να τους περιθάλψουμε».

Ήδη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτη στρατιωτική σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού.

Έκτακτη σύσκεψη της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του συγκάλεσε και ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έχει η αμυντική συμφωνία Σαουδικής Αραβίας-Τουρκίας-Πακιστάν πυρηνική διάσταση;

Η Συμφωνία της Μέκκας -Τουρκία, Σαουδ. Αραβία, Πακιστάν- απειλεί Ισραήλ και Ινδία;

Ηφαίστειο Σαντορίνης: Ο νεκρός έφηβος του τσουνάμι λύνει το μυστήριο της Πομπηίας του Αιγαίου

Η Χαμάς προσπαθεί με τεχνάσματα να μην αφοπλιστεί

Η ΕΛ.Α.Σ. είχε προειδοποιήσει για τη συμμαχία Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας-Πακιστάν – Ο Μητσοτάκης έμεινε με τους Patriot στο… χέρι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr