ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Αποστολάκης, Ισλαμιστές, Προοδευτική Συμμαχία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, ΣΥΡΙΖΑ, Τζιχαντιστές, Τουρκία,


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
48 ώρες: Ο Νετανιάχου διατάζει ολοκληρωτική επίθεση στο Ιράν πριν από την εκεχειρία του Τραμπ
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
Τραγωδία στον Βόλο: Κάηκαν ζωντανές μητέρα και κόρη μέσα στο σπίτι τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε την εκτίμηση ότι «ο Ερντογάν στη Συρία παλεύει να διασώσει την υπόστασή του στο εσωτερικό.
»Είναι ένας στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας αλλά έκαναν το λάθος οι Τούρκοι να βρεθούν στην αντίπαλη πλευρά και από συνεργάτες με τους Ρώσους να γίνουν ανταγωνιστές.
»Κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια να πείσουν τη Διεθνή Κοινότητα ότι καλύτερη επιλογή είναι να μείνει η περιοχή στη δική τους “ζώνη ασφαλείας” ούτως ώστε να μην έχουν μετανάστες, να μην έχουν το θέμα με τους κούρδους κλπ.
»Όμως εδώ υπάρχει ένα παράδοξο.
»Έχει μπει η Τουρκία στη Συρία, έχει καταλάβει κάποιους χώρους και διαμαρτύρεται γιατί το κυρίαρχο Κράτος πού είναι η Συρία προσπαθεί να ελέγξει τις περιοχές της.
»Η Ρωσία ξέρουμε πολύ καλά ότι υποστηρίζει τον Ασαντ και είναι υπέρ της ακεραιότητας της Συρίας».
»Ο Ερντογάν όταν κερδίζει σε άλλα πεδία έρχεται στη δικιά μας περιοχή ενισχυμένος και προσπαθεί με περισσότερη επιθετικότητα να περάσει αυτά τα οποία θέλει.
»Είχαμε πει ότι αν του έβγαινε το παιχνίδι στη Συρία θα ερχόταν στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο με περισσότερες αξιώσεις.
»Το έκανε κάποια στιγμή. Τώρα σφυροκοπείται, έχει θέμα στη Συρία έχει θέμα στη Λιβύη και έχει μαζευτεί.
»Αυτό είναι προσωρινό, δεν σημαίνει ότι έχουμε απαλλαγεί από το πρόβλημα».
























































