Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανοί ελευθεροτέκτονες προσέφεραν 55.000 ευρώ για τη μετεκπαίδευση χειρουργών στην Αφρική

Βρετανοί ελευθεροτέκτονες προσέφεραν 55.000 ευρώ για τη μετεκπαίδευση χειρουργών στην Αφρική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ελευθεροτεκτονικές Στοές σε Αγγλία και Ουαλία προσέφεραν το ποσό των 50.000 λιρών (55.000 ευρώ) για τη μετεκπαίδευση Αφρικανών χειρουργών.

Το ποσό αυτό θα ενισχύσει ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης μια νέας γενιάς νέων χειρουργών στην Αφρική, προσφέροντάς τους πρόσβαση σε τελευταίες ιατρικές τεχνικές και γνώσεις, που ενώ είναι κοινές στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν διδάσκονται στην Αφρική.

Το 90% του πληθυσμού της Αφρικής, που αριθμεί 1,2 δισ. ανθρώπους, δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλή και προσβάσιμη χειρουργική, με αποτέλεσμα 17 εκ. άνθρωποι να πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των χειρουργών γίνεται από κορυφαίους Βρετανούς πανεπιστημιακούς στη Νιγηρία, που έχει 200 εκ. πληθυσμό και είναι η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής.

Θα εκπαιδευτούν συνολικά 30 Νιγηριανοί χειρουργοί και νοσοκόμες, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους σε περισσότερους από χίλιους ασθενείς ετησίως σε όλη την Αφρική.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ): Ανοιχτή εκδήλωση για τους πρόσφυγες

Πληθώρα διασήμων στα νέα έγγραφα για την υπόθεση Επστάιν – Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την ελίτ

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Έγγραφα υποδηλώνουν σχέδιο του Επστάιν για τη δημιουργία «ανώτερης δεξαμενής γονιδίων» μέσω θυμάτων

Θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν καταγγέλλει: «Άρπαξαν το παιδί του δέκα λεπτά μετά τη γέννησή του»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr