ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
Pontians: 'Nikos Kapetanidis' Action Association honors journalist Uzay Bulut
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ μίλησε για τις «αγχωτικές και σκληρές» διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης.
«Η Ευρώπη ήταν πολύ κοντά στην καταστροφή το βράδυ της 7ης προς 8η Απριλίου.
»Ήταν απίστευτα σκληρές και δύσκολες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
»Ακόμη και έπειτα από ώρες, δεν υπήρχε συμφωνία.
»Φοβόμουν πολύ ότι όλα θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια καταστροφή», είπε ο Λεμέρ σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel».
«Η γαλλική πλευρά απέφυγε συνειδητά από ένα σημείο και μετά να χρησιμοποιήσει λέξεις οι οποίες δημιουργούν προβλήματα κατά την προετοιμασία του ευρωπαϊκού πακέτου διάσωσης, όπως είναι τα ευρωομόλογα ή τα ομόλογα κορονοϊού, προκειμένου να μην αναστατωθούν οι Γερμανοί.
»Η καγκελάριός σας πέτυχε σπουδαία πράγματα και επέδειξε τεράστιο πολιτικό θάρρος. Την θαυμάζω γι αυτό», τόνισε.
Για τη Γαλλία, προανήγγειλε «τη στροφή προς μια πολύ πράσινη, φιλική προς το περιβάλλον οικονομική πολιτική».
Ο Γάλλος υπουργός είπε επίσης πως «η Ευρώπη πρέπει να τοποθετηθεί ως μια οικονομικά και πολιτικά ανεξάρτητη δύναμη απέναντι στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά τις ατέρμονες φήμες που κυκλοφορούν στο Παρίσι ότι επιδιώκει για το αξίωμα του πρωθυπουργού:
«Για να το ξεκαθαρίσω μια για πάντα: Όχι, όχι και ακόμα μια φορά όχι. Θέλω να παραμείνω υπουργός Οικονομικών».























































