ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τηλεδιάσκεψη Δένδια με τους υπουργούς Εξωτερικών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Τηλεδιάσκεψη Δένδια με τους υπουργούς Εξωτερικών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Εξωτερικών που μετέχουν στη Διαδικασία Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), πήρε μέρος ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, τονίζοντας πως συζητήθηκαν σειρά θεμάτων κοινού περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας σε ζητήματα ασφαλείας, αλλά και για την προώθηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της περιοχής.

Συζητήθηκε, περαιτέρω, η ανάγκη ενίσχυσης της διασυνδεσιμότητας της περιοχής, καθώς και η από κοινού αντιμετώπιση των πολιτικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας στην περιοχή, ιδιαίτερα σε τομείς όπου η περιοχή παρουσιάζει αδυναμίες, όπως η επισιτιστική ασφάλεια και η ασφάλεια τροφίμων.

Σχετικά με τις οικονομικές προκλήσεις που έχει δημιουργήσει η πανδημία και στο πνεύμα όσων προέκυψαν από τη 2η Διάσκεψη του Φόρουμ «Θεσσαλονίκη 2020», ο κ. Δένδιας ανέφερε πως οι ΥΠΕΞ συζήτησαν σε βάθος τη δυνατότητα περιφερειακού συντονισμού σε θέματα επενδύσεων, ανταγωνιστικότητας και κινητικότητας, προκειμένου να επανέλθουν, το συντομότερο δυνατόν, οι οικονομίες σε αναπτυξιακή τροχιά.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «πρέπει να εργαστούμε από κοινού για την αντιστροφή του φαινομένου της φυγής ταλαντούχων νέων στο εξωτερικό (brain drain), καθώς το ζήτημα αυτό είναι άμεσα συναρτημένο με το οικονομικό και κοινωνικό μέλλον της περιοχής».

Τέλος, ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει την Προεδρία της Διαδικασίας για την περίοδο από 1 Ιουλίου 2021 – 30 Ιουνίου 2022.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ν. Δένδιας: Αλλάζουν όλα στον τομέα της Άμυνας, για μια πατρίδα ισχυρή και ασφαλή, για μια χώρα ανθεκτική

Ο Νίκος Δένδιας για τους μαχητές του κυβερνοχώρου και την αιχμή τους την Μονάδα «1864»: «Ικανός και απαραίτητος όρος για την εθνική μας επιβίωση»

Νίκος Δένδιας: «Το ελληνικό περιβάλλον είναι κύρια πλουτοπαραγωγική πηγή για το ελληνικό έθνος»

Τα «ξύλινα τείχη» Ελλάδας-Ισραήλ φυλάνε την Ανατ. Μεσόγειο – Ο νεο-οθωμανισμός θα βυθιστεί στις θάλασσές μας!

Με ποιους συνομίλησε ο Νίκος Δένδιας στο ΝΑΤΟ – Συνάντηση και με τον Πιτ Χέγκσεθ των ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...