ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τουρκικά στρατεύματα στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ - Νετανιάχου: «Δεν θα ανεχθούμε»
Έρχεται έντονη πολυήμερη ζέστη - Πιθανότατα να γίνει καύσωνας
Οι Χούτι ενδέχεται να εξαπολύσουν χερσαία επίθεση στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας
Πανσέληνος Αυγούστου: Μια νύχτα εσωτερικής ανάτασης - Το φως συναντά τη νοσταλγία του καλοκαιριού που φεύγει
Σάρεν Χάσκελ: «Η Συρία θα αποτελέσει υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η πανδημία Covid-19 εξακολουθεί να επηρεάζει τη γερμανική αγορά εργασίας.
Αύξηση της ανεργίας, της μερικής εργασίας και όσων δικαιούνται κοινωνικά βοηθήματα.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, τον Ιούνιο 2,853 εκ. άτομα ήταν χωρίς εργασία, 40.000 περισσότερα απ’ ό,τι τον Μάιο και 637.000 περισσότερα από ό,τι ένα χρόνο πριν.
Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα κατά 0,1% στο 6,2%.
Υπό κανονικές συνθήκες τον μήνα Ιούνιο μειώνεται ο αριθμός των ανέργων.
Ένα νέο ρεκόρ καταγράφεται για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς μειωμένου χρόνου εργασίας, δηλαδή, που η θέση τους επιδοτείται από το κράτος προκειμένου να μην απολυθούν.
Βάση των στοιχείων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης ο αριθμός αυτών των ατόμων αυξήθηκε από 2,49 εκ. το Μάρτιο στα 6,83 εκ. τον Απρίλιο.
Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία της μεταπολεμικής Γερμανίας.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Απασχόλησης Ντέντλεφ Σέελε, η ενεργοποίηση του καθεστώτος της επιδοτούμενης μερικής απασχόλησης «σε μεγάλο κλίμακα σταθεροποίησε την αγορά εργασίας».
Τέλος, στο διάστημα της πανδημίας Covid-19 αυξήθηκε ο αριθμός των δικαιούχων κοινωνικών παροχών στα 4,076 εκ. άτομα.
Ένα χρόνο πριν ήταν κατά 152.000 λιγότεροι.
Επομένως, στη Γερμανία το 7,5% εκείνων που βρίσκονται σε ηλικία εργασίας δεχόταν τον Ιούνιο κοινωνικό βοήθημα.























































