ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Μετά την Τουρκία και το Κατάρ θα εμπλακεί στρατιωτικά υπέρ των Τουρκολίβυων

Λιβύη: Μετά την Τουρκία και το Κατάρ θα εμπλακεί στρατιωτικά υπέρ των Τουρκολίβυων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιβεβαίωση του TRIBUNE για ανάπτυξη εκτός από τουρκικών και καταριανών στρατευμάτων στη Λιβύη, στα εδάφη που ελέγχει η ισλαμιστική κυβέρνηση του Τουρκολίβυου Φαγιέζ αλ Σαράτζ.

Μια συμφωνία συνήφθη με το Κατάρ και την Τουρκία για την αποστολή στην Τρίπολη στρατιωτικών συμβούλων για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της στρατιωτικής ικανότητας των δυνάμεων της λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA), ανακοίνωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Άμυνας των ισλαμιστών Σαλάχ Αλ Ναμρούς.

«Συμφωνήσαμε με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και τον υπουργό του Κατάρ Χαλέντ μπεν Μοχάμεντ Αλ Ατίγια σε μια τριμερή συνεργασία για την οικοδόμηση του στρατιωτικού θεσμού, στους τομείς της εκπαίδευσης και των συμβουλών», δήλωσε ο Αλ Ναμρούς.

Χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Άμυνας του Κατάρ Χαλέντ μπεν Μοχάμαντ αλ Ατίγια βρέθηκε στην Τρίπολη ταυτόχρονα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για να συζητήσουν για μια «τριμερή» στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στην Ντόχα, την Άγκυρα και την Τρίπολη.

Γίνεται, επίσης λόγος για μια συμφωνία για «την αποστολή στρατιωτικών συμβούλων στη Λιβύη» και για εκπαίδευση Λίβυων ευέλπιδων (ευέλπιδες ισλαμιστές, ακούγεται τουλάχιστον αστείο, αλλά είναι άκρως επικίνδυνο) στις στρατιωτικές ακαδημίες της Τουρκίας και του Κατάρ, ανακοίνωσε ο Ναμρούς μετά τις συνομιλίες που είχε με τις αντιπροσωπείες της Τουρκίας και του Κατάρ.

Ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους, ούτε για το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας αυτής.

Στη διάρκεια κοινής συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, μίλησαν «για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και τη στρατιωτική κινητοποίηση ανατολικά της Σύρτης και στην περιοχή της Τζούφρα» νοτιότερα, σύμφωνα με το γραφείο της GNA για τα μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ασυνθηκολόγητη η Άννα Παπαδοπούλου (ΕΛ.Α.Σ.) απέναντι στους Τούρκους πειρατές – Κατήγγειλε για άλλη μια φορά τον διασπορέα ψευδών ειδήσεων, Άδωνι

How medieval diplomacy rules the Middle East: The ransom doctrine of buying peace

Η Σαουδική Αραβία προσφέρει 1 δισ. δολάρια στους Χούτι για «εκεχειρία»

Το Ιράν «μάγκεψε» μετά τη συνάντηση με τους τρεις της Συμφωνίας της Μέκκας – Τι δήλωσε ο Μοχσέν Ρεζαΐ

Η Ιορδανία βομβάρδισε τζιχαντιστές στη νότια Συρία ως αντίποινα για τη σφαγή ελληνορθόδοξων στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr